Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΠΙΣ: Χωρίς περιεχόμενο η παράταση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 30.06.2018


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΣ

Αθήνα 30.6.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

Πρέπει να γίνει ταχύτατα η εκκαθάριση, η εξόφληση και η απόδοσή τους στους παρόχους

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως – αριθμ. φύλλου 2195/27 Ιουλίου 2017 - απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, με την οποία παρατείνεται η εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι 30.6.2018.

Η παράταση αυτή για την οποίαν είχε δεσμευθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριος Μπερσίμης, είναι μεν μία λύση, αλλά θα είναι χωρίς περιεχόμενο εάν δεν γίνει ταχύτατα η εκκαθάριση, η εξόφληση και η απόδοση των οφειλομένων στους παρόχους υγείας.

Με τις υφιστάμενες συνθήκες των Ταμείων τα οποία δεν έχουν εκκαθαρίσει τις οφειλές προς τους ιατρούς και τα εργαστήρια και τους άλλους παρόχους υγείας, δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει η εξόφληση. Παράλληλα, οι πάροχοι υγείας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα οφειλόμενα.

Η αγανάκτηση των παρόχων, όπως εκφράζεται καθημερινά είναι μεγάλη και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι διοικούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ότι οι υποχρεώσεις των παρόχων είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε αδυνατούν να επιβιώσουν.

Ας κάνουν λοιπόν το καθήκον τους με σεβασμό απέναντι σε μία κοινωνία που χειμάζεται ιδίως τα τελευταία χρόνια από τη λιτότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου