Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΙΣΘ: Ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού των ασθενών - 27/6/2017


Θεσσαλονίκη, 27 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού των ασθενών

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή οι ιθύνοντες του οργανισμού εξέδωσαν οδηγίες για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, αντί να ανακοινώσουν τι πρόκειται να πράξουν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που πρέπει να εξοφληθούν έως 30/6/2017.

Οποιοδήποτε διαβάσει τις οδηγίες αυτές, διαπιστώνει ότι οι συντάκτες τους δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα της άσκησης της ιατρικής, τις ανάγκες των ασθενών και την ομαλή λειτουργία ενός ιατρείου ή εργαστηρίου. Οι οδηγίες αυτές βέβαια είναι αντιγραφή οδηγιών για γραμμή παραγωγής εργοστασίου-εργοταξίου ή άλλου χώρου εργασίας.

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα προκαλούσαν μειδίαμα, με δεδομένο όμως την χρόνια και επιδεινούμενη κακή λειτουργία του ΕΟΠΠΥ, προκαλούν οργή για το θράσος όσων αντί να φροντίσουν ο οργανισμός να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους και τους ασθενείς, υποβάλουν τους ιατρούς σε «ασκήσεις». Δυστυχώς το θράσος αυτό εκτρέφεται και από το γεγονός, ότι όσοι εκπροσωπούν επίσημα τον ιατρικό κόσμο στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ εδώ και καιρό συμπεριφέρονται ως υφιστάμενοι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αλλά και των διορισμένων μανδαρίνων των οργανισμών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τα παλαιά ληξιπρόθεσμα σχεδιάζει νομικές κινήσεις που θα ανακοινωθούν μετά από τη λήξη της προθεσμίας, εφόσον αυτή παρέλθει άπρακτη.

Όσο για τις τελευταίες οδηγίες για τα ραντεβού ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΕΣ. Δεν έχουμε κανένα λόγο ως γιατροί να εφαρμόζουμε στην καθημερινή πρακτική μας ανοησίες ασχέτων.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας 

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος           Νίτσας Νικόλαος

9 σχόλια:

  1. Αντε μπράβο! Να και ένας Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου με αδένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θλιβερη η συγκριση με τον ΙΣΑ που χρειαζεται πραγματικη ηγεσια .

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Εξαδάκτυλε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απειχα απο τις εκλογες και προσκειμαι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλα μπραβο στον Εξαδακτυλο! Μολις κερδισε την ψηφο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι με τον ΙΣΘ απεναντι στο αληταριο των μπερσιμοΤακηδων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς οι ......νεότεροι , βλέπετε τι εστί χρΕΟΠΥΥ ; Βλέπετε με τι ζώα θα μπλέξετε αν συμβληθείτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο θα ήθελα να είμαι ......Ρηγάτος, για να με πληρώνουν κάθε μήνα με τους υπέρογκους φόρους τους οι γιατροί , για να επινοώ τέτοιες ......φαεινές οδηγίες στα break από τα σαφάρι με την μυγοσκοτώστρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ δεν είναι .......ΓΚΟΥΛΑΝΓΚ αλήτες του ΕΟΠΥΥ , δεν θα κάνετε κουμάντο με τον χρόνο μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ζητάμε, λένε, από τους ασθενείς που ζητούν ραντεβού, ΑΜΚΑ, Α.Μ., ασφαλιστικό ταμείο, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, και να προγραμματίζουμε την επίσκεψη στο e-dapy! Μας κουρεύουν το 30% και νομίζουν πως έχουμε γραμματέα!!! Ή, αλλιώς, πως κοιμόμαστε στο ιατρείο, δίπλα στον υπολογιστή...! Εκτός τόπου, χρόνου, λογικής και ευφυίας...! Επικίνδυνα άσχετοι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή