Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Α. Κατσανιώτης: «Στον αέρα 24 θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της Αχαΐας»


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

Αντιμέτωπα με ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, που θα πλήξει καίρια την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία της Αχαΐας, καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις 24 ιατρών, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια πρωτοβουλία ή ανακοίνωση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

http://patrastimes.gr/

Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, υπογραμμίζοντας πως το ήδη ελλειμματικό ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων του νομού βρίσκεται προ ενός νέου εφιάλτη, εφόσον κρίσιμες θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις.



Παραθέτοντας αναλυτικά τις ανάγκες που θα προκύψουν, ο κ. Κατσανιώτης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ανανέωση των συμβάσεων θέσεων εργασίας αφορά και στα τρία δημόσια Νοσοκομεία του Ν. Αχαΐας, με επείγουσα ανάγκη στην καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ και το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Καραμανδανείου. Οι ανάγκες, πιο αναλυτικά, είναι οι εξής:
* Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Λήγει η σύμβαση σε έναν παθολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν αναισθησιολόγο και έναν παθολόγο ανατόμο
* Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Λήγουν οι συμβάσεις σε έναν ρευματολόγο, έναν παιδίατρο της μονάδας νεογνών, έναν νεφρολόγο, σε τρεις της χειρουργικής θώρακος, σε έναν αγγειοχειρουργό, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ ενηλίκων , έναν ορθοπεδικό, έναν κυτταρολόγο και έναν βιοπαθολόγο.
* Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Λήγουν οι συμβάσεις σε έναν ορθοπεδικό και έναν παιδοψυχίατρο.
* ΕΟΠΥΥ: Στη νομαρχιακή μονάδα του ΕΟΠΥΥ λήγουν οι συμβάσεις οχτώ ιατρών. Δύο παιδιάτρων, δύο γυναικολόγων, ενός οδοντίατρου, δύο βιοπαθολόγων και ενός ακτινοδιαγνώστη».

Ο βουλευτής Αχαΐας καλεί τον υπουργό να απαντήσει εάν υπάρχει σχεδιασμός για προκήρυξη θέσεων ιατρικού επικουρικού προσωπικού στην 6η ΥΠΕ για τις προαναφερόμενες θέσεις ή εάν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις, και πότε. Επίσης, θέτει ζήτημα πολιτικών και διοικητικών ευθυνών για τα προβλήματα που θα ανακύψουν, σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου