Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σε πάνω από 20 επικουρικούς γιατρούς λήγει η σύμβαση τον Σεπτέμβριο σε Νοσοκομεία και πρώην ΙΚΑ Πάτρας - ΣΟΣ για την καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου

Το πρόβλημα με το ελλειμματικό σε αριθμό προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αχαΐας, στα οποία καταφεύγουν ασθενείς από τη Δυτική και τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, αλλά και στην πρωτοβάθμια υγεία είναι γνωστό. Από τον Σεπτέμβριο θα ενταθεί αν δεν ανανεωθούν έγκαιρα οι συμβάσεις των ιατρών , οι οποίες λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ήδη υγειονομικοί χτυπούν καμπανάκι.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών τα οποία έχει στη διάθεσή του το thebest.gr συνολικά τον Σεπτέμβριο λήγει η σύμβαση εργασίας 24 γιατρών που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας και στη νομαρχιακή μονάδα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Πάτρα.

Σοβαρό θα είναι το πρόβλημα με την καρδιοθωρακοχειρουργική του Ρίου καθώς λήγει η σύμβαση σε τρεις γιατρούς, ενώ πλέον, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Δουγένη, περιστατικά διακομίζονται στα Γιάννενα.


Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου υπογραμμίζει στο thebest.gr ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση για την ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών, "οι οποίοι δίνουν πνοή στη λειτουργία των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πρέπει το υπουργείο να ανανεώσει τις συμβάσεις τους και από εκεί και πέρα επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται να εγκαταλειφθεί ο θεσμός του επικουρικού γιατρού και να προκηρυχθούν μόνιμες προσλήψεις".

Η Άννα Μαστοράκου υπογραμμίζει τη σημασία και τις δυνατότητες των τριών νοσοκομείων στην Πάτρα και την ανάγκη να στηριχθεί η λειτουργία τους με την ενίσχυση του προσωπικού, ενώ δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την τύχη της καρδιοθωρακοχειρουργικής στο ΠΓΝΠ. Επιπλέον, ιδιαίτερο πρόβλημα με την υποστελέχωση αντιμετωπίζει, όπως επισημαίνει και το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Καραμανδανείου, το οποίου θα μεγαλώσει αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις, καθώς θα "χάσει" παιδοψυχίατρο.

Αναλυτικά:

Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας

Λήγει η σύμβαση σε έναν παθολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν αναισθησιολόγο και έναν παθολόγο ανατόμο

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Λήγουν οι συμβάσεις σε έναν ρευματολόγο, έναν παιδίατρο της μονάδας νεογνών, έναν νεφρολόγο, σε τρεις της χειρουργικής θώρακος, σε έναν αγγειοχειρουργό, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ ενηλίκων , έναν ορθοπαιδικό, έναν κυτταρολόγο και έναν βιοπαθολόγο.

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων

Αφορά δύο γιατρούς. Έναν ορθοπεδικό κι έναν παιδοψυχίατρο.

ΕΦΚΑ

Στη νομαρχιακή μονάδα του ΕΦΚΑ λήγουν οι συμβάσεις οχτώ γιατρών. Δύο παιδιάτρων, δύο γυναικολόγων, ενός οδοντίατρου, δύο βιοπαθολόγων κι ενός ακτινοδιαγνώστη.

1 σχόλιο:

  1. Το ΕΦΚΑ δεν έχει ιατρούς!είναι φορέας ασφάλισης του Υπ. ΕΡΓΑΣΊΑΣ. Οι ιατροί υπηρετούν στις ΜΥ του ΠΕΔΥ- Υπ. ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ γεγονός ότι 2 υπηρεσίες συστεγάζονται δεν τις κάνει ένα και το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή