Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έγινε και αυτό! Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορολογεί και τις εισφορές!



ΔΙΠΛO ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ!


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει το ακατόρθωτο! Για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά δεδομένα, δεν θα αναγνωρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές ως δαπάνη... Αυτό πρακτικά σημαίνει επιβάρυνση φόρου από 22% έως 45% επί του ύψους των εισφορών!

Και μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, να διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι «η φορολογία θα επιβάλλεται επί εσόδων αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών», ωστόσο η πραγματικότητα και πολύ περισσότερο το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (18/5/2017), ήρθε για άλλη μία φορά να διαψεύσει τα λεγόμενά του! 

«Αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες από 1/1/2018 με συμπερίληψη των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών στο ετήσιο φορολογητέο αποτέλεσμα. Μάλιστα, για το 2018 (ειδικά) οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του 85% του ως άνω φορολογητέου εισοδοήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (18/5/2017). 

Εκατομμύριαελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν να ανατρέπονται ριζικά όλα όσα ήξεραν για τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αφενός γιατί πλέον δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημα, και αφετέρου γιατί τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία!

Στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρόκειται να εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου χρόνου! Δηλαδή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα φορολογηθεί κανονικότατα για τις ασφαλιστικές του εισφορές! Αυτό θα έχει μια δραματική επιβάρυνση στο εισόδημά τους κατά τουλάχιστον 30%.
Έτσι, βάσει του πολυνομοσχεδίου, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές. Δηλαδή για αρχή θα γίνει μία μικρή έκπτωση 15%. Και ουσιαστικά από το 2019 θα ισχύει πλήρως το νέο μέτρο για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών.

Ένας φορολογούμενος στο εξής δεν θα μπορεί να αφαιρέσει από το φορολογητέο εισόδημα τις ασφαλιστικές εισφορές όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Και έτσι, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας των 10.000, πληρώσει 405 ευρώ λιγότερα σε ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα γλιτώσει από τον φόρο! Και αντί για 1.600 ευρώ, θα πληρώσει 2.200! Άρα θα καταβάλλει 200 ευρώ παραπάνω! 
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν φόρο και επί των ασφαλιστικών εισφορών!

Σε μία περίοδο που καταρρέουν τα εισοδήματα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να επιβάλει νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, και να επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά με 430 εκατομμύρια ευρώ για την τετραετία 2018-2021. Η αγορά αναμένεται να χάσει τεράστια ποσά, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τόσα χαράτσια θα αναγκαστούν να κατεβάσουν «ρολά»! 

5 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!!!..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ ΤΟΥ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως έχουν τελειώσει άμα εκλογές γίνει το 2019-2020

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην γίνουν εκλογές το 2035!!!. ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεν έχει 10 μήνες ζωής ακόμα...Και στην χειρότερη θα πέσει αρχές του 2019 - που όμως δεν είναι το πιο πιθανό...

      Διαγραφή
  2. Προτεινω στην ........εργατολαγαρα Ευη , να φορολογησει και τις εισφορες , των εισφορων, επι των......εισφορων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΌΤΙ Τ0 75-85% ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΕΝΟΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 90% ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ. ΑΥΤΟΙ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΝΑΝΑΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή