Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Οι 18.730 αόρατοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ερώτηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των προσλήψεων που έχουν γίνει σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας κατέθεσε προς το Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνονται τα εξής:

«Τη στιγμή που η λειτουργία των νοσοκομείων είναι οριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά το αόρατο πλεόνασμα στα Νοσοκομεία, εφηύρε και τον θεσμό των αόρατων εργαζόμενων, τους οποίους υπολογίζει σε 18.730.

Ειδικότερα, στις 2 Μαρτίου 2017 ο κ. Πολάκης ανέφερε στη Βουλή ότι «το σύνολο των θέσεων που έχουν αναλάβει υπηρεσία, που είναι σε διαδικασία να αναλάβουν υπηρεσία, που είναι προκηρυγμένες και δεν έχει τελειώσει η κρίση ή που πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο έτος 2017, από τον Οκτώβριο 2015 είναι 18.730», ενώ στις 08/05 απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εγώ λέω ότι το ΕΣΥ έχει να δει τέτοια ενίσχυση του προσωπικού του από τη δεκαετία του ’80, γιατί όλα αυτά αθροίζονται σε δεκαοκτώ χιλιάδες εξακόσια δώδεκα άτομα».

Ωστόσο, η διαρκής επίκληση αριθμητικών στοιχείων –κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- συσκοτίζει την αλήθεια, εξυπηρετώντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι λαϊκισμού της κυβέρνησης.

Παρά το επίμονο αίτημα του βουλευτή Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστα Μπαργιώτα, να κατατεθεί ο αναλυτικός πίνακας των προσλήψεων στα πρακτικά της Βουλής, ουδέν κατατέθηκε.

Για τον λόγο αυτό ο βουλευτής επανέρχεται με ερώτηση και ΑΚΕ.

Ρωτά τον υπουργό Υγείας πόσες προσλήψεις έγιναν από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα στον χώρο της υγείας και εάν το επερχόμενο «ψαλίδι» στις παροχές υγείας, με βάση το τελικό σχέδιο της συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών για την υγεία, οφείλεται και στο γεγονός ότι οι θεσμοί αποδέχτηκαν τις «αριθμητικές αλχημείες» ως πραγματικό γεγονός και απαίτησαν και νέα περικοπή δαπανών.

Επίσης, ζητά να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας με τις 18.730 –τόσο προκηρυχθείσες όσο και καταληφθείσες- θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα ανά περιφέρεια, νοσοκομείο και ειδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου