Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Στη Βουλή διάταξη για τα “ιατρεία της γειτονιάς” - Τι προβλέπεται για τις προσλήψεις προσωπικού

Το προσωπικό θα προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία θα μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την πιλοτική λειτουργία 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).
IATRONET.GR

Πρόκειται για υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας περί δημιουργίας νέου συστήματος πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας σε επίπεδο γειτονιάς.

Το ετήσιο κόστος του εγχειρήματος θα ανέλθει στα 12,3 εκατομμύρια (51.540 ευρώ ανά ΤΟΜΥ), τα οποία θα καλυφθούν από κοινοτικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι ΤΟΜΥ θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας (προαγωγή, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία) και στόχος είναι να κατανεμηθούν σε κάθε περιοχή με πληθυσμό από 10.000 έως 12.000 κατοίκους.

Θα στελεχώνονται από επαγγελματίες Υγείας και λοιπό προσωπικό των παρακάτω ειδικοτήτων και κλάδων:
Ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής.
ΠΕ Νοσηλευτικής.
ΠΕ Κοινωνικών λειτουργών.
ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.
ΤΕ Νοσηλευτικής.
ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών.
ΤΕ Επισκεπτών Υγείας και Πρόνοιας.
ΔΕ βοηθών νοσηλευτών.
ΔΕ διοικητικών γραμματέων.

Κάθε ΤΟΜΥ θα στελεχώνεται τουλάχιστον από έναν γιατρό Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας ή Παιδιατρικής, έναν νοσηλευτή ή επισκέπτη Υγείας και έναν απασχολούμενο ως διοικητικό προσωπικό.

Πρόσληψη

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνεται με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), έπειτα από προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων.

Η προκήρυξη των θέσεων θα γίνεται από το υπουργείο Υγείας και θα εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ.

Το προσωπικό θα προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία θα μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Για τον καθορισμό των αποδοχών, θα εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας και Οικονομικών.

Το ωράριο εργασίας του προσωπικού των ΤΟΜΥ θα είναι επτάωρο και πενθήμερο, ενώ οι δομές θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε δύο βάρδιες.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

7 σχόλια:

  1. Τα εργαστηριακά ( βιοπαθολογικά - απεικονιστικά) που θα γίνονται ;
    Έχουμε κάποια πληροφόρηση;...
    ιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 51540 euro ανα ΤΟΜΥ;;;;;;;;
    Δεν φτανουν ουτε για χαρτι υγειας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4000 τον .......μηνα για να λειτουργησει η ΤΟΜΥ ? Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχα.......! 240 ΤΟΜΥ με 12000 πληθυσμο θα καλυπταν το πολυ 3εκ.
    κοσμο ( 4 γιατροι για 12000 κοσμο ανα ......2 σε καθε βαρδια για......ολιστικη αντιμετωπιση? Εγω ως αγροτικος σε μεγαλο χωριο με 3000 κοσμο, μαζι με τον ΓΙ και την νοσοκομα , τα......φτυναμε!Χωρις......ολιστικες μπουρδες !!!) το θεμα ομως ειναι οτι ο αστικος πληθυσμος της χωρας ειναι 8 εκ. και δεν βλεπω να προβλεπεται θεση......πορτιερη ! Πως θα εμποδισουν και τα 8 εκ.να κανουν μια βολτα ? Αρα σε καθε ......φουκαρα γιατρο/σκλαβο θα αντιστοιχουν .......7000 λαος !!!!!!!!!!!! Καταλαβαινετε τι θα γινει ? Ξυλο θα πεφτει !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υπολογίζω καλά, είναι περίπου 700 ευρώ το μήνα ανά εργαζόμενο. 3εργαζόμενοι σε 2 βάρδιες =6 εργαζόμενοι σε κάθε ΤΟΜΥ. Αυτά αν ο προϋπολογισμός είναιμόνο για μισθοδοσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάνε και τα στηθοσκόπια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή