Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Προσπάθεια φίμωσης των ιατρικών συλλόγων “βλέπει” ο ΙΣΑ





Κατηγορηματικά αντίθετους βρίσκει τους ιατρικούς συλλόγους η ηλεκτρονική διασύνδεση των μητρώων τους με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), η οποία περιλαμβάνεται στο Νόμο περί Μεταρρύθμισης της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.


Η είδηση σήμανε «συναγερμό» στο προεδρείο του Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Πατρών. Τα προεδρεία των τεσσάρων μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων της χώρας αποφάνθηκαν πως η συγκεκριμένη διάταξη αφενός αντιβαίνει στην αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αφετέρου οδηγεί σε συγκεντρωτισμό καταργώντας την αυτονομία των Ιατρικών Συλλόγων.

Συμπερασματικά, η διάταξη κρίνεται ότι αποσκοπεί στη «φίμωση» των Ιατρικών Συλλόγων από την πολιτική ηγεσία. Ζήτημα το οποίο οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να μην το αφήσουν να περάσει έτσι.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι προαναφερόμενοι σύλλογοι συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΠΙΣ, ζητώντας την άμεση τροποποίηση της σχετικής διάταξης. Ειδικότερα, προτείνουν τα στοιχεία που θα γνωστοποιούνται να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου