Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΠΑΣΙΔΙΚ: Το Υπουργείο Υγείας έρμαιο των μικροσυμφερόντων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ                                    GREEK ASSOCIATION OF
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ                      MEDICAL DIAGNOSTIC CENTERS
    Πανεπιστημίου 58, 10678    Αθήνα                       58 Panepistimiou str.,10678 Athens-Greece
    Τηλ: 2103306487 Fax:2103306459                     Tel:++302103306487 Fax:++302103306459
Site : www.pasidik.gr                                              E-mail : pasidik@otenet.gr


Αθήνα, 23/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Υγείας έρμαιο των μικροσυμφερόντων

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας, προέβη σε αλλαγή πολιτικής αναφορικά με την λειτουργία αιμοληπτηρίων σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από εργαστήρια βιολογικών υλικών. Η λειτουργία των αιμοληπτηρίων αποτελούσε μια ανακούφιση στους πολίτες (ορεινών και δύσβατων, κυρίως) περιοχών οι οποίες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επένδυση σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με μόνιμη παρουσία ιατρού. Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των «ξεχασμένων» αυτών περιοχών θα μπορούσαν (τουλάχιστον) να έχουν πρόσβαση σε εργαστηριακές εξετάσεις δίχως να αναγκάζονται να ταξιδεύσουν. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται εδώ και πολλά έτη με αποτέλεσμα πολλά εργαστήρια να έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτές τις ευπαθείς ομάδες. Η επενδύσεις αυτές έγιναν με σκοπό την μακροχρόνια απόσβεσή τους και κυρίως με κοινωνικά κριτήρια.


Το Υπουργείο Υγείας, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, εισήγαγε (σε άσχετο νομοσχέδιο κατά την συνηθισμένη του πρακτική, αυτό της «Ψυχικής Υγείας») απαγόρευση λειτουργίας αιμοληπτηρίων, δίνοντας προθεσμία 3 μηνών σε όσα λειτουργούν για να κλείσουν!

Με αυτό τον τρόπο αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν πλέον εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να υποβληθούν σε απλές εξετάσεις. Είναι άγνωστα τα μικρόνοα μικροσυμφέροντα που επέβαλαν αυτή την πολιτική στο, ούτως ή άλλως, δέσμιο, της αναποτελεσματικότητάς του, Υπουργείο Υγείας.

Ο Σύνδεσμός μας αντιτίθεται σε αυτή την διάταξη, θα υποστηρίξει τα μέλη του και τις τοπικές κοινωνίες που αγωνίζονται για αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και καθολική πρόσβαση. Εμείς εξυπηρετούμε τις βασικές μας αρχές στην πράξη και με έργα. Όχι μόνο στα λόγια, όπως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η αξιοπρέπεια του πολίτη υπηρετείται με έργα από αυτούς που επενδύουν τα δικά τους χρήματα, από το δικό τους υστέρημα!

7 σχόλια:

  1. Για το γνωστό σούπερ μάρκετ της υγείας με τα 29 παραρτήματα της Αθήνας ,καμία ρύθμιση Εκεί λειτουργούν όλα νόμιμα και άριστα.Αναρωτιέστε λοιπόν εσείς ποίοι κρύβονται πίσω απ'τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΆ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΙΔΙΚ.. ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΜΙΑ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΧΡΕΠΙ ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ Η ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΟΜΕΤΡΟ...
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΨΩΜΙ..ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ..
    ΟΥΣΤ ΦΑΓΑΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΟΥΣΤ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΟΥΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΝΗΣΑΚΙ ..ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ..ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΚΟΛΟΝΑΚΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥN ΑΙΜΟΛΗΠΤΗΡΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΙΜΟΛΗΠΤΗΡΙΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο θεσμος των αιμοληπτηριων ειναι απαραδεκτος.δεν θα επρεπε να ειχε υπαρξει ποτε!!!!!!ενας χωρος υγειας χωρις κανονες χωρις προδιαγραφες κανει μπαμ απο μακρια ο λογος υπαρξης του.Αληθεια που υπαρχει αιμοληπτηριο εκατονταδες χιλ μακρια απο εργαστηριο?σε λιγο θα ζητησουν ενα σε καθε τετραγωνο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΠΟΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΘΕΛΕ ΕΔΙΝΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ.ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ????ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ CLAWBACK...KOBETAI O ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ (ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ.)6-12ΜΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΠΝΟΣ,ΠΛΑΦΟΝ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΠΝΟΣ..ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ,ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ???Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥ...ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε τι πονόψυχοι και ακτιβιστές είναι αυτοί της ΠΑΣΙΔΙΚ.. εκατοντάδες χιλιόμετρα πρέπει να διανύσουν με τα πόδια χωρίς νερό μεσ την έρημο οι κάτοικοι αυτών των περιοχών για να βρουν πρόσβαση σε ένα από τα 3000 (σαν μανιτάρια)μικροβιολογικά εργαστήρια όλης της Ελλάδας..Τι κρίμα που τώρα θέλουν οι κακοί της Κυβέρνησης να σας κλείσουν τα 10τμ δωμάτια με μια σόμπα και μια καρέκλα και να χάσετε το εξτραδάκι σας...Ουστ ξεφτίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή