Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Υγεία

Virus

Ανεβάζει τους τόνους στο χώρο της Υγείας η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση για «παράνομες» – όπως τις χαρακτηρίζει – προσλήψεις.

Τοποθετούμενος για το πολυνομοσχέδιο, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας, Β. Οικονόμου, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής απολύσεις διοικητών.

«Όσοι προσελήφθηκαν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθούν. Δεν θα τους πάρουμε κληρονομιά. Κάποιοι μάλιστα πλασάρουν ότι εμείς αξιοκρατικά έχουμε διοριστεί και ότι θα μπουν και στο νέο σύστημα. Τελειώσανε αυτά. Όλοι Χ. Σας το λέω εγώ. Αν εξαρτάται από εμένα όλοι Χ θα φάνε», τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως έχουν προσληφθεί παράνομα.

Ο κος Οικονόμου ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν αναφέρεται μόνο σε διοικητές, αλλά και σε υπαλλήλους των υποστηρικτικών υπηρεσιών όπως καθαρίστριες, security, υπαλλήλους ΤΟΜΥ, κ.ο.κ., επικαλούμενος τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η προαναφερόμενη τοποθέτηση λειτούργησε ως «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξαπέλυσε άγρια επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του.

«Από το βήμα της Βουλής, δήλωσε ξεκάθαρα ότι, όχι μόνο οι σημερινοί διοικητές των νοσοκομείων, οι πρώτοι που τοποθετήθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά και καθαρίστριες και εργαζόμενοι σε υπηρεσίας φύλαξης, θα απολυθούν, από ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κου Οικονόμου. Όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, ο τελευταίος αποκάλυψε το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔας. «Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: Ρεβανσισμός, απολύσεις εργαζομένων, άλωση του κράτους. Αυτό είναι το δίπτυχο της ΝΔ: απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός και πελατειακό κράτος».

Σύμφωνα πάντως με τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά του.

«Ουδείς μίλησε για ρεβανσισμό και ομαδικές απολύσεις στο χώρο της Υγείας, όπως θέλουν τα χαλκεία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς εργαζόμενος που δουλεύει νόμιμα στο χώρο της Υγείας δεν θα χάσει τη δουλειά του. Εγκάλεσε, παράλληλα, το κυβερνών κόμμα για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους, σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων και των κοινοτικών πόρων, τονίζοντας «Η ανοχή έχει και τα όριά της. Τα έχετε ξεπεράσει».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στα τηλεοπτικά παράθυρα, με τον Τομεάρχη της ΝΔας να ανταλλάσει βαριές κουβέντες με την Ολυμπία Τελιγιορίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, με αφορμή τα προβλήματα στην υγεία.

«Από άλλον πλανήτη φαίνεται ότι είστε εσείς. Προσδιορίστε από πού είστε» είπε η κ. Τελιγιορίδου στον κ. Οικονόμου. «Είστε η τελευταία που μπορεί να μιλάει για μένα. Εσείς καθίστε στα αυγά σας» απάντησε ο τελευταίος σε υψηλούς τόνους

1 σχόλιο:

  1. Οικονομου οτι ναναι ! Θυμομαστε τις αξιοκρατικοτατες προσληψεις της ΝΔ και του Πασοκ με τους .......5 πχ κηπουρους στο ΓΝΘ Γεννηματας σε......20 τετραγωνικα κηπο !!! Και μην φανταστειτε οτι ηταν γεωπονοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή