Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

“Σφήνα” στο πολυνομοσχέδιο φέρνει τα πάνω-κάτω στο ΕΣΥ!


Νύχτα ψηφίστηκε το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία, στο οποίο οι τροπολογίες έδιναν κι έπαιρναν μέχρι τελευταία στιγμή. Μία από αυτές, η οποία έγινε δεκτή αν και κατατέθηκε ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής είχε ξεκινήσει, δηλαδή εκπρόθεσμα, φέρνει τα πάνω-κάτω στο ΕΣΥ.

Η τροπολογία αφορά στην κινητικότητα στο Δημόσιο, από τις αρχικές διατάξεις του νόμου για την οποία εξαιρούνταν το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ (άρ. 3, Ν.4440/2016). Λίγους μήνες μετά, η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει επίσης το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό των φορέων του ΕΣΥ (άρ. 74 παρ. 11, Ν.4445/2016). Με τη χθεσινή τροπολογία – «σφήνα» στο πολυνομοσχέδιο η τελευταία αυτή εξαίρεση καταργείται. Τρεις αλλαγές της νομοθεσίας μέσα σε λίγους μήνες!

Έτσι, εκατοντάδες διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι των φορέων του ΕΣΥ που έχουν κάνει αιτήσεις μετάταξης, θα τεθούν ξαφνικά σε καθεστώς κινητικότητας!

Την τροπολογία κατέθεσαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου