Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Έρχεται εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τα σκάνδαλα στην Υγεία! Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συζήτησης μετά από ερώτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προσδιόρισε το χρόνο τον οποίο θα διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή υπογράμμισε ωστόσο πως: «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα αφήσει καρφίτσα να πέσει κάτω. Το πάρτι στην υγεία θα έρθει στην επιφάνεια μέχρι τελευταίο δεκαδικό ψηφίο».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) να καταθέσουν πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Πάντως δεν είναι τυχαίο πως η κυβέρνηση αναδεικνύει για άλλη μια φορά το θέμα της Υγείας. Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως σε αλλεπάλληλές συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί με κυβερνητικά στελέχη παρουσία και της ηγεσίας του υπουργείου υγείας, έχει αποφασισθεί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ να «βγαίνει μπροστά» με την Υγεία.

Θεωρούν άλλωστε και στο Μέγαρο Μαξίμου– λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr -πως είναι ο μόνο τομέας που μπορεί με έναν τρόπο να συσπειρώσει τους δυσαρεστημένους του παρελθόντος και να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύνη των φορολογικών μέτρων και της δυσαρέσκειας των πολιτών από τα βαριά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει δεόντως το «χαρτί» της για τα επονομαζόμενα σκάνδαλα στην Υγεία, αφού θεωρεί ότι τις προσφέρουν επικοινωνιακούς πόντους. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι έχει σχεδιαστεί αλλά και όλους τους πρωταγωνιστές: «Ξεκίνησε ο μεγάλος «πόλεμος» για την Υγεία κυβέρνησης-ΝΔ! Όλοι οι πρωταγωνιστές»

Προς ώρας πάντως τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες περιορίζονται στις δηλώσεις περί καταπολέμησης της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί μέτρα ή να έχει γίνει κάποια ουσιαστικά αποκάλυψη με στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου