Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αγωγή φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ


Στη δικαστική οδό προσφεύγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, μέρος των οποίων αφορούν το έτος 2011, και προκειμένου να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο παραγραφής των απαιτήσεων αυτών, ο ΦΣΑ άσκησε αγωγή κατά του Οργανισμού για την επιδίκαση 2.348.655,38 ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και οφειλές των ετών 2012 και 2013, για συνταγές ασφαλιστικών ταμείων τα οποία μετέπειτα εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και έτσι ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε τις υποχρεώσεις τους.

«Προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή διότι έχει εξαντληθεί η υπομονή μας, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Είναι χρήματα που τα χρειαζόμαστε. Επιπλέον, υπάρχουν πίεση και φόβος μήπως δεν εισπραχθούν τα χρήματα αυτά, αλλά χαθούν και παραγραφούν με το πέρας της πενταετίας. Συνεπώς, τα διεκδικούμε», δηλώνει ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Είχε προηγηθεί αποστολή εξωδίκου στον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο ο Σύλλογος άφηνε περιθώριο 1ός μήνα για την καταβολή των οφειλομένων ποσών, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια διεκδικώντας και τους νόμιμους τόκους υπερημερίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν το ΣτΕ είχε επιδικάσει τόκους υπερημερίας 44.234 ευρώ υπέρ του ΦΣΘ, έπειτα από αγωγή του τελευταίου κατά του ΟΠΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου