Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα ΕΦΚΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με ένα εξώδικο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, απαντούν οι συμβεβλημένοι γιατροί για τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις ανυπόστατες υποσχέσεις.

Νέα αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λόγω των συνεχών αναβολών της εξόφλησής τους από τον ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα είναι ο κλάδος να κάνει την πρώτη του νομική κίνηση, κατηγορώντας τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για …ψεύδη με εξώδικο που απέστειλε.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου επιδόθηκε η εξώδικος επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) προς τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Αντικείμενο της, «η διαρκής αντισυμβατική συμπεριφορά του οργανισμού και οι ψευδείς δηλώσεις και ανακοινώσεις».

Εξάλλου καιρό τώρα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ…διαφημίζει πληρωμές αλλά μόνο στα λόγια. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών»

Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά πυκνά …πανηγυρίζει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι πληρώνει τους γιατρούς, αλλά ουσιαστικά μιλά για «εκκαθάριση» των οφειλών, για «οριστικοποίηση» των χρεών και άλλες αντίστοιχες εκφράσεις, που δε σημαίνουν βέβαια εξόφληση αλλά …μελλοντική τακτοποίηση.

Άλλωστε δεν είναι μόνο τα τρέχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα παλαιότερα που προς ώρας πάνε στις Ελληνικές…Καλένδες. Η πληρωμή του 10% για τα έτη 2012-2015, ακυρώθηκε λόγω λανθασμένου ποσού παρακράτησης και πλέον ξεκινά από την αρχή, με το νέο υπολογισμό.
Ανοικτό και το ενδεχόμενο επίσχεσης

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και επίσχεση εναντίον του Οργανισμού. Κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο εξώδικο. Κάτι που βέβαια θα σήμαινε μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους κανονικά και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Σοκ από τον τσουχτερό ΕΦΚΑ

Στο μεταξύ όμως δε φθάνουν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ήρθαν και τα σημειώματα του ΕΦΚΑ να βγάλουν τους γιατρούς από τα …ρούχα τους.

Όσοι άνοιξαν τα σημειώματα στο γραφείο τους, έπαθαν…οικονομική ασφυξία, καθώς οι περισσότεροι γιατροί πρέπει να καταβάλλουν από 600-1200 ευρώ. Και το ζήτημα είναι πως ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού, οφείλεται σε ανείσπρακτα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ, από έκδοση τιμολογίων μέσα στο 2016.

7 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ?ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ 2016.ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ??ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ?ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ,ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙ??ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ.ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ...ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΟΥ..ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ.ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που ανέλαβαν τον ΕΟΠΥΥ οι Μπερσίμο-Γεωργακόπουλαιοι γίνεται "το έλα να δεις"...Έχουν γίνει όλα μπάχαλο...Σίγουρα η ΣΥΡΙΖΟ-Κυβέρνηση δεν φημίζεται για τις ικανότητές της, αλλά τέτοιο συνεχές ρεσιτάλ διάλυσης μόνο ο Μπερσίμης δίνει...Είμαστε κοντά στον Μάρτιο του 2017 και δεν έχει καταφέρει να πληρώσει ούτε τον Σεπτέμβριο του 2016- φτάνοντας και πάλι αισίως να χρωστάει στους γιατρούς 6 ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ...Πιστεύω πως πλησιάζει η στιγμή να απολογηθεί η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στα αρμόδια όργανα για τις τρομερές παραλείψεις της και την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ανικανότητά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ CLAW BACK.ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΕΟΠΥΥ είναι εντελώς Δ-Ι-Α-Λ-Υ-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ...Δε γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους...Πάει από φιάσκο σε φιάσκο..Βέβαια υπέυθυνοι υπάρχουν..Ο κυριότερος είναι ο Μπιρσίμης.."Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι"..πως να το κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΧΩ---Ν ΚΙ ΑΛΛΟ.ΞΥΠΝΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι θα τα λέμε? η λύση είναι μία: cash από τον άρρωστο (με ή χωρίς δικαιολογίες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειμαστε σε τραγικη κατασταση οι περισσοτεροι.οι περικοπες εγιναν για να πληρωνομαστε στην ωρα μας νομιζω.απλα θα μας πληρωνουν 5 μερες πριν την ληξη του μηνα για να πληρωνουμε τις εισφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή