Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτες συσκέψεις για τη γρίπη! Τι συστήνουν οι ειδικοί

Γράφει: Μαρία Γλένη Health Report

Με έκτακτες συσκέψεις και προγραμματισμούς, επιχειρούν οι ειδικοί να ελέγξουν το κύμα της γρίπης που φαίνεται πως είναι σε έξαρση.

Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στο Φεβρουάριο, αλλά το κύμα της γρίπης όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και οι υπόλοιπες υγειονομικές υπηρεσίες επιχειρούν να καταγράψουν τη σημερινή κατάσταση και να εκτιμήσουν την πορεία της νόσου το επόμενο διάστημα.
Άλλωστε το πρόβλημα του μη εμβολιασμού του πληθυσμού παραμένει ψηλά στην ατζέντα και προκαλεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Και το ζήτημα είναι πως οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης αυξάνονται κυρίως σε όσους έπρεπε αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί.
Οι τελευταίες καταγραφές του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλούν για συνολικά 36 θανάτους από τη γρίπη από την έναρξη της περιόδου ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα κατεγράφησαν 10 θάνατοι από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

Αξιοσημείωτο είναι πως από όσους έχασαν τη ζωή τους μόνο το 22% ήταν εμβολιασμένοι.

Γι αυτό και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν τον εμβοιασμό ειδικά των ευπαθών ομάδων ακόμη και τώρα παρότι βρισκόμαστε στα μέσα της περιόδου του κύματος της γρίπης.
Άλλωστε εκτιμάται ότι και φέτος το κύμα της νόσου μπορεί να φθάσει μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνουν σε διάφορους φορείς και μονάδες προκειμένου να ενημερώσουν για τη γρίπη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ενημερώνουν για το θέμα στο Δήμο Αμαρουσίου με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου