Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σε αγωνιστικό “κλοιό” η Αριστοτέλους


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα τη μονιμοποίησή τους και την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία (εδώ), η ηγεσία της Αριστοτέλους με το επιχείρημα ότι διώχνει τους εργολάβους από τα νοσοκομεία προχωράει σε νέες προσλήψεις συμβασιούχων, αθετώντας την υπόσχεσή της για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, ενώ τη στήριξή της εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ, η οποία κατηγορεί την ηγεσία της Αριστοτέλους για προκαταβολική εφαρμογή των απαιτήσεων των θεσμών για απελευθέρωση των απολύσεων, πριν καν θεσμοθετήσουν τα νέα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. και το Υπουργείο Υγείας επικαλούνται το «μεγάλο δημοσιονομικό κόστος» που δεν επιτρέπει την εργασιακή εξασφάλιση των εργαζόμενων, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις για να επιβάλουν την αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ» αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της.

Καταγγέλλει παράλληλα την κυβέρνηση για ρατσιστικές επιδόσεις, καθώς στα προσόντα διορισμού περιλαμβάνεται και η ελληνική ιθαγένεια, τη στιγμή που οι αλλοδαπές/οι εργαζόμενες/νοι στο χώρο αυτό αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι.

Φώτο: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου