Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΣΙΠΑΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ KΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 15-2-2017

e-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com Αρ. Πρωτ. 4/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Ξενοδοχείο Airotel Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, Αθήνα. Η προσέλευση θα αρχίσει στις 10 π.μ. ώστε να προλάβουν τα μέλη μας να συμπληρώσουν αιτήσεις εγγραφής και συνδρομής. Στη συνέχεια αναμένουμε προσκεκλημένους ομιλητές από τους τομείς Υγείας των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθείτε για τα προγράμματα τους στην Υγεία. Δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας δεν μας όρισε κάποιον εκπρόσωπο για να απευθύνει χαιρετισμό παρά την έγκαιρη ειδοποίηση μας. 

Συνάδελφοι το μέλλον του ΠΕΔΥ δεν είναι εξασφαλισμένο και οι συνθήκες εργασίας μας ενδέχεται να υποστούν σοβαρές μεταβολές για άλλη μια φορά μετά την μεταρρύθμιση του 2014. Ο χαμένος χρόνος και οι παλινωδίες όσον αφορά την προώθηση ενός γενικά αποδεκτού σχεδίου έχουν περιορίσει σημαντικά τη δυνατότητα διάσωσης του συστήματος Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας όπως το ξέραμε, το φανταζόμασταν ή ακούγαμε από τους υπευθύνους. Δυστυχώς μας επιφυλάσσονται και άλλες εκπλήξεις καθώς όπως φαίνεται βρισκόμαστε σε σημείο μηδενικής εκκίνησης. Η καθυστέρηση στην ψήφιση των νομοσχεδίων για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ δεν προοιωνίζει κάτι θετικό. 

Εκτός από αυτά τα ευρύτερα προβλήματα, αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα μία πρωτόγνωρη επίθεση λάσπης από φορείς και πρόσωπα του συνδικαλιστικού κινήματος του χώρου μας που φαίνεται πως ενοχλούνται από τις επιτυχίες μας και την εκτίμηση που τρέφουν για τον ΠΑΣΙΠΑΑ οι συνάδελφοι. Ακούγεται πως δεν είμαστε αναγνωρισμένο σωματείο δύο χρόνια μετά την ίδρυση και παρά την συνεχή και σταθερή μας παρουσία στις διεκδικήσεις των ΠΑΑ ιατρών του ΠΕΔΥ. Συνάδελφοι ο σύλλογος προσπαθεί να αυτονομηθεί και να οργανώσει τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των ΠΕΔΥτών με τη σκέψη στο μέλλον και τους νέους συναδέλφους που εντάσσονται και θα ενταχθούν στο σύστημα. Ζητάμε την αμέριστη υποστήριξή σας και τη μαζική σας προσέλευση γιατί είμαστε το μόνο ανάχωμα απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα που μας αντιστρατεύονταν και μας λοιδωρούσαν τα τελευταία δύο χρόνια. Όσοι δεν κατάλαβαν ακόμα τι πετύχαμε με τους αγώνες μας ας προσέξουν μην τυχόν παρασυρθούν από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Σήμερα η ένταξη ως ΠΑΑ είναι ουσιαστικά αναβάθμιση από τη σύμβαση ΙΔΑΧ στα ισχύοντα για το ΕΣΥ. Την ώρα που οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία γονατίζουν το ελεύθερο επάγγελμα η επιλογή όσων τώρα έχουν το δίλημμα της ένταξης ή μη έχει γίνει απλούστερη. Περιμένουμε όλους τους συναδέλφους που σκοπεύουν να ενταχθούν να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση για να εγγραφούν, να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά τόσο στη διαμόρφωση διαλόγου με τους φορείς και τα κόμματα, όσο και στις ομάδες εργασίας μας για την διατύπωση προτάσεων στη δημόσια διαβούλευση.

Με τις επιτυχίες μας σαν παρακαταθήκη και με την ενίσχυση των τάξεων μας με νέα μέλη από τους ΠΑΑ και επικουρικούς ιατρούς του ΠΕΔΥ θα απαντήσουμε στη λάσπη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση της Δημόσιας ΠΦΥ. Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν κάποτε όλοι τι εκπροσωπεί ο κάθε παράγοντας που αποκαλείται συνδικαλιστής και να επιλέξουν που θα στρατευθούν. Επιλέγοντας την σχέση ΠΑΑ συνάδελφοι αφήνουμε πίσω τις παθογένειες του προηγούμενου συστήματος και ελπίζουμε ότι θα αντιληφθούν όλοι πως το εγχείρημα της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ δεν είναι πάρεργο για ιδιώτες που μαζεύουν πελατεία σε δημόσιες δομές, αλλά για αφοσιωμένους λειτουργούς που έχουν να προσφέρουν στον τόπο. 

Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία στη συνέλευση και την ένταξη σας στον ΠΑΣΙΠΑΑ και να συμμετάσχετε ενεργά τόσο στην ενημέρωση από τους επισήμους όσο και στις εργασίες. Η ημερησία διάταξη περιλαμβάνει:
1. Απολογισμό πεπραγμένων ΔΣ. 2. Ομάδες εργασίας. 
3. Συζήτηση Καταστατικών αλλαγών. 4. Κοπή Πίτας.

Ο Πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

Παπαλέτσος Γιάννης     Γώγου Μαίρη

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ-ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ-ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ.ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.ΜΙΣΘΟΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή