Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Aντιδράσεις στην ΠΑΑ των πανεπιστημιακών γιατρών


Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση των Νοσοκομειακών Οργανισμών, η οποία έχει κατηγορηθεί από άλλους ως άτολμη κι από άλλους ως μνημονιακή.

Σύμφωνα πάντως με την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επιστημών Υγείας (ΑΣΚΕΥ), οι επιχειρούμενες αλλαγές κινούνται μακριά από τις ανάγκες της χώρας για την εκπαίδευση των νέων γιατρών και την προώθηση της ιατρικής έρευνας και καινοτομίας. Τα «πυρά» της παράταξης συγκεντρώνει η διάταξη που αφορά στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών και με την οποία ουσιαστικά επανέρχεται το καθεστώς που είχε δημιουργηθεί με το Ν. 2889/2001.

«Η διάταξη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει νέο κύμα μαζικής φυγής Πανεπιστημιακών γιατρών από τις κλινικές που είναι εγκατεστημένες σε Νοσοκομεία, είτε προς Πανεπιστημιακές μονάδες ή εργαστήρια εκτός Νοσοκομείων, είτε θα απέχουν από το κλινικό έργο είτε θα οδηγήσουν σε παραιτήσεις και αποχωρήσεις από το Πανεπιστήμιο καταξιωμένων γιατρών» εκτιμά η ΑΣΚΕΥ.

Αυτό, όπως αφήνει να εννοηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των φαινομένων χρηματισμού και την απώλεια φορολογικών εσόδων για το κράτος. Ο εν λόγω περιορισμός (ΠΑΑ) αντίκειται, όπως επισημαίνει, στο άνοιγμα των επαγγελμάτων που επιχειρείται διεθνώς, ενώ αυξάνει τις διακρίσεις εντός των πανεπιστημίων αφού θα ισχύσει μόνο για τους γιατρούς και όχι για όλα τα μέλη ΔΕΠ.

«Είναι άλλη μια καταστροφική διάταξη που μόνο ζημιά θα προκαλέσει προκειμένου να ικανοποιήσει ιδεολογικές εμμονές Υπουργών της Κυβέρνησης και η οποία αναμένουμε για άλλη μια φορά ότι θα ακυρωθεί μετά από προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη» καταλήγει η ΑΣΚΕΥ.

5 σχόλια:

  1. Ολο το κακό προέρχεται από την μονιμότητα, των πανεπιστημιακών ιατρών και λοιπών μελών ΔΕΠ. Θα πρέπει μάλλον να εξετασθεί η κατάργησή της ώστε κάποιος ιατρός να γίνεται πανεπιστημιακός μετά απο κρίσεις και για ορισμένο χρόνο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα να μην έχει δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου έξω από το νοσοκομείο. Μετά αν στη νέα προκήρυξη της θέσης δεν πάρει τη θέση , τότε ,να ιδιωτεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας μας πουν οι συνάδελφοι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ γιατι δεν υποστηριξαν με ανακοινωση τους την υποχρεωτικη καταργηση των ιατρειων των ιατρων ΕΟΠΥΥ(ΠΕΔΥ) που αδικα υποχρεωθηκαν σε εργασιακη σχεση ΠΑΑ, αρα μηπως θελουν τα ΕΣΑ ΕΜΑ όπως παντα το κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΗΣΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.....ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΙΟΙ;Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.....Σ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ Σ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ....ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω εχει καταστραφει το συμπαν και θα κλαψουμε για τους διπορτακηδες. Και στο κατω κατω της γραφης ας φυγουν. Μεσα σε ελαχιστο χρονικο διαστημα θα αντικατασταθουν. Ουτως ή αλλως ποτε δεν ενδιαφερθηκαν για το πανεπιστημιο. Μια ζωη χρησιμοποιουσαν τους λεκτορες που τα εκαναν ολα, ενω εκεινοι εβγαζαν το χαβιαρι τους, τσιμπωντας την πελατεια στα δημοσια νοσοκομεια και την χειρουργουσαν στα ιδιωτικα. Ας φυγουν οι "καταξιωμενοι" στις συνειδησεις των ανθρωπων συναδελφοι που εχουν βαλει το λειτουργημα μας επανηλειμμενως στα σκανδαλοθηρικα πρωτοσελιδα και ας ανοιξουν ιατρεια. Κυριοι δεν προκειται για ιδεολογικη εμμονη κανενος υπουργου, αλλα για κοινωνικη και εργασιακη δικαιοσυνη. Ηταν κατι που επρεπε εμεις οι ιδιοι οι ιατροι να μην επιτρεψουμε ποτε και οχι να περιμενουμε απο μεμονωμενες περιπτωσεις να κινηθουν δικαστικα και να φτασουν μεχρι το ΣτΕ για να καταλαβουμε οτι καποιοι τελικα δεν ειναι και τοσο νομιμοι. Αλλα και νομιμο να ηταν το διπορτο, ηταν αραγε και ηθικο; Ποιο ηταν το μηνυμα που περνουσαν στους νεωτερους; Α και να μην ξεχασουν να βαλουν POS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πρωτη φορα που συμφωνω με συριζαιο. αν φυσικα γινη στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή