Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγάλη σφαγή στα νοσοκομεία! Πως καθαιρέθηκαν 700 προϊστάμενοι

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 
Health Report.gr

Σφαγή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία προσφεύγει και στη δικαιοσύνη.

Για εκατοντάδες καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης που αντικαθιστούνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, κάνει λόγω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι υπάρχει επιδίωξη της κυβέρνησης από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην Δημόσια Διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι ανεπτυγμένα 2.100 Οργανικά Τμήματα επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος και μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί και αντικατασταθεί παράνομα 700 Προϊστάμενοι Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης, Τμήματος των τριών υπηρεσιών των Νοσοκομείων (Νοσηλευτική, Διοικητική, Τεχνική) και του Τμήματος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων.

Όμως κατά τους εργαζόμενους με τον Ν.4369/2016 απαγορεύονται οι καθαιρέσεις Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων έως την συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων Προϊσταμένων.

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί τις νέες επιλογές έως ότου διαμορφώσει παράνομα νέα ιεραρχία στο Δημόσιο. Μνημονιακή δέσμευση είναι (Ν.4336/2015) η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την σύσταση του Ενιαίου Μητρώου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που όμως η κυβέρνηση το έχει παραπέμψει στις καλένδες».

Μήνυση ΠΟΕΔΗΝ κατά Διοικητών Νοσοκομείων

Γι αυτό και η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία θα διαβιβαστεί σε όλους τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών όλων των πόλεων της Χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στους Διοικητές των Νοσοκομείων, για τις καθαιρέσεις των Προϊσταμένων των Νοσοκομείων.

«Οι Διοικητές λειτούργησαν παρά τον Νόμο και ταυτόχρονα αναστάτωσαν την λειτουργία των Μονάδων και των Κλινικών με εμφανείς επιπτώσεις στην παροχή των Υπηρεσιών και κίνδυνο της υγείας των ασθενών» σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου