Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σύσκεψη SOS για το ασφαλιστικό των γιατρών! Τι αποφασίστηκε

Ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επιστημονικών Ενώσεων και των επαγγελματικών Φορέων συγκάλεσε το Δ.Σ του ΙΣΑ, με θέμα το νέο ληστρικό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.
Health Report.gr

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η νομική και η οικονομική υπηρεσία του ΙΣΑ, ενημέρωσε τους παριστάμενους, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το νέο σύστημα για τον ιατρικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν το νέο σύστημα οδηγεί σε άμεση δήμευση του εισοδήματος των γιατρών σε ποσοστό που ξεπερνά το 75% και πρόκειται να οδηγήσει στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους ενώ απειλεί την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.



Ο πρόεδρος του Γ. Πατούλης καθώς και μέλη του Δ.Σ κάλεσαν τον ιατρικό κόσμο να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο ΙΣΑ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ,για να αποτρέψει τις δυσμενείς εξελίξεις.


«Όλοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε για να αποτρέψουμε τη θανατική καταδίκη του επιστημονικού κόσμου της χώρας και την επαγγελματική εξαθλίωση του ιατρικού κλάδου. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της πλειοψηφίας των ιατρείων και ειδικά των νεότερων επιστημόνων.», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο ΙΣΑ πρόκειται να οργανώσει μεγάλη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 10.30 π.μ. ,στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Από το Δ.Σ του Ι.Σ.Α. παρέστησαν:

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο κος Φώτης Πατσουράκος, Ταμίας του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ και ως Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, ο κ. Ιωάννης Δατσέρης, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.), ο κ. Σωτήρης Καλιαμπάκος Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ιατρών στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια Αθήνας (ΣΕΙΙΝΑΠ), ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, Μέλος Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και ως Πρόεδρος ΣΕΥΠ και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Από τις Επαγγελματικές Ενώσεις παρέστησαν:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινοκοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) κ. Τσάτσος Αναστ., Γενικός Γραμματέας, τ. Αντιπρόεδρος ΕΠΝΕΛ,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, Πρόεδρος, κ. Κλεινάκης Ιωάννης, Γραμματέας,
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, κ. Δημόπουλος Βασ., Γενικός Γραμματέας,
Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, κ. Πλακιώτης Αναργ. Γενικός Γραμματέας,
Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος Πρόεδρος,
ΕΝ.Ι.-ΕΟΠΥΥ, κ. Χατζούδης Σταύρος, Ειδικός Γραμματέας,
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών – Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ), κ. Κραμποβίτης Σπ., Πρόεδρος,
Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, κ. Χρονόπουλος Αναστάσιος, Πρόεδρος
Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων-Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, κ. Θωμόπουλος Ανδ., Ειδικός Γραμματέας
Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κ. Φούσκας Δημ., Γενικός Γραμματέας
Ένωση Ελλήνων Ελευθεροεπαγγελματιών ΩΡΛ, κα Κεσίδου Όλγα, Πρόεδρος
Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, κ. Σταμούλης Νίκος, Αντιπρόεδρος
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.), κ. Βουγιούκας Γεώργ. Πρόεδρος

7 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)που δεν συμβαινει ΓΡΙ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.ΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι γλυκαναλατα θα την οργανωσουν την διαμαρτυρία μας. Προτασεις για εναλλακτικές δεν ακουσαμε. Προσφυγή σε ευρωπαικό δικαστηριο ?? Ασφαλιστικά μετρα ??? και δεν πληρωνουμε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβουντε οι συναδελφοι μην σκισουν κανα......καλσον !Υστερα απορουμε γιατι οι Φαρμακοποιοι περνουν παντα το δικο τους !

      Διαγραφή
  3. Γιατι δεν προχωρουμε σε απεργιες διαρκειας ΟΛΟΙ? Κλειστα τα παντα! Καλος ο νομικος αγωνας αλλα γιατι ειμαστε τοσο......Φλωροι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eχουν φυγει απο χαρακτηρισμο ( ΦΛΩΡΟΙ).... Τωρα κανουν το ΠΑΓΩΝΙ.

      Διαγραφή
  4. απλα τα πραγματα οταν αρχιζουμε κινητοποιησεις εμεις ( τα μικρα εργαστηρια), τα μεγαλα διαγνωστικα ποτε δεν ακολουθουν. Το οτι μας κοβουν ολο το Σεπτεμβριο του 2016 και το 10% απο 2012 εως 2016 κανεις δεν κανει λογο γιαυτο!!! Απλα μας τα περνουν με το ετσι θελω χωρις να ρωτησουν ποσο μου κοστισε να κανω τζαμπα εξετασεις σε 400 ατομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΠΑΤΟΥΛΗ ,ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΚΛΕΙΣΙΜΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή