Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Στην Κομισιόν η υπόθεση Novartis από τον Ευρωβουλευτή Στ. ΚούλογλουΣτα κοινοτικά όργανα φέρνει το ζήτημα της φαρμακευτικής Novartis ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε χθες στην Κομισιόν, με αφορμή τις εισαγγελικές παρεμβάσεις για αθέμιτες πρακτικές και δωροδοκίες γιατρών, της φαρμακοβιομηχανίας. 

«Η πρόσφατη δικαστική περιπέτεια για τη φαρμακευτική εταιρία Novartis επικεντρώνεται στη διερεύνηση πληροφοριών για αθέμιτες πρακτικές μάρκετινγκ και δωροδοκίες της πολυεθνικής εταιρίας αυτή τη φορά στην Ελλάδα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής που προσθέτει:
Onmed.gr

«ο φάκελος της Novartis άνοιξε μετά τα στοιχεία που κατέθεσαν το καλοκαίρι στις αμερικανικές αρχές δύο Έλληνες whistleblowers - στελέχη της εταιρίας- καθώς φέρονται να αποκαλύπτουν πληρωμές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς, όσο και σε γιατρούς του ελληνικού εθνικού συστήματος υγείας. Είναι προφανές ότι τέτοιες πρακτικές, όπως επίσης και η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων η οποία ερευνάται, επιβαρύνουν υπέρμετρα τα εθνικά ασφαλιστικά συστήματα», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Tούτων δοθέντων, ερωτά την Επιτροπή «με ποιο τρόπο προτίθεται να δράσει ώστε να ερευνήσει αλλά και να προλάβει παρόμοιες περιπτώσεις διαφθοράς, αθέμιτου ανταγωνισμού και επηρεασμού της εσωτερικής αγοράς σε επίπεδο κρατών μελών και ΕΕ; Και, με ποιο συγκεκριμένο τρόπο σκοπεύει να προστατεύσει τους whistleblowers καθώς και όποιους επίδοξους πολίτες φανερώνουν τις καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές εταιριών σε επίπεδο ΕΕ;».

3 σχόλια:

 1. Με τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο - δύο της Ν. Δ, και ένας του ΠΑΣΟΚ - τι θα γίνει; Ναι, μιλάμε για εκείνους που κατέρρευσαν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, που έκλεισαν νοσοκομεία, και οδήγησαν σε απόλυση η σε πρόωρη συνταξιοδοτηση χιλιάδες εργαζόμενους. Ναι τους ξέρετε όλοι... Λοβέρδος, Άδωνις, Βοριδης... Κατά τα άλλα... έπιασαν την Π. Ρούπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΜΦΩΝΩ,ΟΜΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΩΜΑΕΙ(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ) ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΕΝΙΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΕΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδή, θέλεις να πεις ότι στην Ελλάδα αυτοί που φταίνε είναι οι πολίτες (εσύ, εγώ;). Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Κάποιοι, και τούς ξέρουμε είναι λαμόγια, είναι αλήτες....
  Κάποιοι εξακολουθούν και αντιστεκονται, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους ανέργους, για τους απολυμένους, για τα παιδιά όλου του κόσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή