Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Επιβεβαίωση του Iatropedia: Ερώτηση στην Βουλή για τον «Άγιο Παύλο» και το Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου, κατέθεσαν αργά χθες στην Βουλή Ερώτηση με την οποία ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, πότε σκοπεύει ο πρωθυπουργός και ο ίδιος να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσε ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Σεπτέμβριο για διευθέτηση του ιδιοκτησιακού στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στην Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά μάλιστα, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν και δεύτερη Ερώτηση που αφορά στην δημιουργία νοσοκομείου Παίδων στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του Iatropedia που μετέδιδε αποκλειστικά χθες το μεσημέρι την διάθεση των βουλευτών της ΝΔ να μεταθέσουν το ενδιαφέρον στην βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης για τον "Άγιο Παύλο":

Προς: κ. Πρωθυπουργό

Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργό Υγείας.

Θέμα: Ψεύτικες υποσχέσεις του ίδιου Πρωθυπουργού στην έκθεση Θεσσαλονίκης για το Γ.Ν. Άγιος Παύλος.

Κύριοι Υπουργοί,

Ένα πάγιο πρόβλημα που ταλανίζει το Σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης, είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». Ως γνωστόν, το οικόπεδο στο οποίο είναι χτισμένο το νοσοκομείο ανήκει στο ΙΚΑ, και επιβάλλεται να γίνει μεταβίβαση του οικοπέδου και των κτισμάτων του, με κάποια νομοθετική ρύθμιση ,ενώ υπάρχει μια πράξη εφαρμογής βάση της οποίας πρέπει να διευθετηθούν οι οφειλές προς το Δήμο Καλαμαριάς. Εάν δε διευθετηθούν οι οφειλές δεν μπορεί να δοθεί άδεια από την πολεοδομία, όχι μόνο για την ανέγερση της πολυπόθητης νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, που θα το καθιστούσε πέμπτο πυλώνα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στη πόλη, αλλά αδυνατούν να αδειοδοτηθούν ακόμη και οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης .

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και όλοι οι πολίτες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Δήμων που βρίσκονται στα Νότια και Ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Δυτική Χαλκιδική, άκουσαν με ικανοποίηση την εξαγγελία του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, για την επικείμενη επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος του Νοσοκομείου. Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο τμήμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα: «Τέλος λύνουμε την εκκρεμότητα δεκαετιών που αφορά την παραχώρηση του οικόπεδου του Νοσοκομείου Αγίου Παύλου από το ΙΚΑ στο ΕΣΥ. Με την κίνηση αυτή θα καταστεί επιτέλους δυνατή η αναβάθμιση των υποδομών και η βελτίωση της λειτουργίας ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες.»

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής με δήλωση του, σε δημοσίευμα του Left.gr στις 27/9/2016, εκτιμούσε ότι «εντός 10 ημερών (από τη δημοσίευση) αναμενόταν να ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία που θα επέτρεπε την αναβάθμιση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος».

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα καμία είδηση επί του θέματος. Οι εργαζόμενοι καθώς και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αισθάνονται, για άλλη μια φορά, θύματα των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, που εξαγγέλλονται σε κάθε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1.Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου Άγιος Παύλος;

2.Ποιά είναι τα εμπόδια για την μη έλευση της σχετικής τροπολογίας η οποία αναμένονταν να έλθει πριν τρεις μήνες στη βουλή και πότε πιστεύετε ότι αυτή θα έλθει στη Βουλή; 3.Έχουν ανευρεθεί οι σχετικοί πόροι που απαιτούνται για την αναβάθμιση /ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γ. Ν. « Άγιος Παύλος» ;

-ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης για το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης:

Προς:κ. Πρωθυπουργό

Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Υπουργό Υγείας.

Θέμα: Στον αέρα οι υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Κύριοι Υπουργοί,

Έχουν περάσει πάνω από τρείς μήνες, που ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κος. Κουρουμπλής, σύμφωνα με δημοσίευμα, υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα είχε δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, εκείνο της εξεύρεσης του οικοπέδου για την ανέγερση ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Είχε δηλώσει: «Μου λένε ότι είναι από τα ανταλλάξιμα οικόπεδα που διεκδικεί το υπουργείο Άμυνας, διάφοροι φορείς, δήμοι, κ.λπ., αλλά νομίζω ότι όλοι θα συναινέσουν από τη στιγμή που θα εκδηλωθεί επίσημα η πρωτοβουλία ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο ίδρυμα σε αυτήν την περιοχή. Υπάρχει επικοινωνία με όλους τους τους εμπλεκόμενους φορείς, πρώτον με την Κτηματική Εταιρεία για να πάρω εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει και τι χρειάζεται, και δεύτερον με όλους τους υπολοίπους. Θα ασχοληθώ προσωπικά με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, να δω μήπως μπορεί με νομοθετική ρύθμιση να το λύσουμε για να έχουμε πλέον μία βάση καθαρή, ότι υπάρχει πλέον ένα οικόπεδο διαθέσιμο που μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί γι' αυτήν την πολύ σημαντική, κατά την εκτίμησή μου, υπόθεση, που σημαίνει ένα σύγχρονο Παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, ακόμη και της Θεσσαλίας», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.»

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης νιώθουν για άλλη μια φορά εξαπατημένοι από την συγκεκριμένη κυβέρνηση αφού τίποτα δεν έχει γίνει επί αυτού.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Τι έγινε με τη νομοθετική ρύθμιση του οικοπέδου του στρατοπέδου Φαρμάκη στο οποίο εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όπως ανέφερε σε άρθρο στο THESS NEWS, ο κ. Κουρουμπλής, ως Υπουργός Εσωτερικών;

2. Είναι εξασφαλισμένα τα κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου όπως έχει υποσχεθεί εδώ και τρείς μήνες ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

-ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου