Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Στη δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό!

Health Report

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Φαρμακοποιοί για το ασφαλιστικό μετά την ανακοίνωση αποφάσεων και εγκυκλίων, που δημοσίευσε τις παραμονές της αλλαγής του χρόνου το Υπουργείο Εργασίας

Τις αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, που τις «φύλαγαν» ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, «έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, που προσδοκούμε ότι θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016, με τις οποίες πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε ΔΗΜΕΥΣΗ οι φαρμακοποιοί» σημειώνεται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Κατά τους εκπροσώπους του κλάδου, τα μέτρα αυτά πλήττουν ιδιαίτερα τους φαρμακοποιούς καθώς λόγω της φύσεως των εργασιών του (τιμολόγια προς ΕΟΠΥΥ) αδυνατούν να φοροδιαφύγουν και γι αυτό τιμωρούνται.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με τις διατάξεις αυτές κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα.

Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προχωρά στη σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Στο μεταξύ δεν είναι μόνο οι φαρμακοποιοί που πλήττονται από το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Και οι γιατροί, όλων των κατηγοριών είναι στο στόχαστρο. Διαβάστε ΕΔΩ : «Πόσα χάνουν και τι θα πληρώνουν οι γιατροί με το νέο ασφαλιστικό! Αναλυτικά ανά κατηγορία»

Νομικά έχει κινηθεί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο. Πάντως φαίνεται πως το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται με το νέο ασφαλιστικό οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί για τους οποίους αυξάνονται κατακόρυφα ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εκτιμούν ότι το 2017 θα είναι η χρονικά με τα περισσότερα λουκέτα στο χώρο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου