Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο ΠΦΣ ζήτησε τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο κύριας σύνταξης

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζήτησε τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο κύριας σύνταξης για μέλη που υπάγονται στην ασφάλιση για πρώτη φορά.


Τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο κύριας σύνταξης για μέλη που υπάγονται στην ασφάλιση για πρώτη φορά, ζήτησε με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προς τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 1β του Νόμου 4387/2016 «Ειδικά για τα πρόσωπα, παλαιούς και νέους ασφαλισμένους κατά τη διάκριση του Ν. 2084/1992, τα οποία υπάγονται ή θα υπάγονταν, σύμφωνα με τις γενικές ή ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, όπως ίσχυαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α., καθώς και για τους αυτοαπασχολούμενους αποφοίτους σχολών ανώτατης εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι σε επιστημονικούς συλλόγους ή επιμελητήρια που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης ανέρχεται μηνιαίως σε ποσοστό 14% για τα πρώτα δύο (2) έτη από την πρώτη τους υπαγωγή στην ασφάλιση, σε ποσοστό 17% για τα επόμενα τρία (3) έτη και σε ποσοστό 20% για το διάστημα μετά το 5ο έτος της υπαγωγής τους στην ασφάλιση». Η ως άνω πρόβλεψη επαναλαμβάνεται και στην υπ’αριθμ.πρωτ. Φ.80000/οικ.61327/1484/30-12- 2016 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με δεδομένο, ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) έχει συσταθεί δυνάμει των διατάξεων του Νόμου 3599/2007 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου επιμελητηριακής φύσεως, υποστηρίζεται ότι τα μέλη του ΠΣΦ, ως απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εφόσον είναι αυτοαπασχολούμενοι, δύνανται να τύχουν της ως άνω ευνοϊκότερης μεταχείρισης, εξ απόψεως ποσοστού υπολογισμού της εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης, κατά τα πέντε (5) πρώτα έτη της υπαγωγής τους στην ασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΦΣ ζητά να εκδοθεί διευκρινιστική οδηγία για την υπαγωγή των μελών της στο μειωμένο καθεστώς καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να υπάρξει η σχετική εφαρμογή σε Φυσικοθεραπευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου