Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελία για αυθαίρετες αναθέσεις (και) στο Μεσολόγγι


Για αλλαγές προϊσταμένων χωρίς να τηρούνται τα δέοντα καταγγέλλει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου το Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του για τη σκοπιμότητα που υποκρύπτει αυτή η πρακτική.

Οι απευθείας αναθέσεις σε θέσεις προϊσταμένων, δηλαδή χωρίς την έγγραφη εισήγηση των αρμόδιων οργάνων, έγιναν – όπως λέγεται – λίγο πριν την εκπνοή του 2016.

Οι καταγγελίες για φαινόμενα αυθαίρετων αλλαγών σε διοικητικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, δεν είναι ωστόσο ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκάδες. Η, ομολογουμένως, προσφιλής αυτή τακτική των Διοικήσεων των τελευταίων ετών δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Το ζήτημα αυτό έχει θέσει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν το υγειονομικό κίνημα, εκτιμώντας πως η παρελκυστική τακτική στο ζήτημα των κρίσεων προϊσταμένων έχει επιλεγεί από την Κυβέρνηση με στόχο να διαμορφωθεί ένας νέος κομματικός μηχανισμός στα Νοσοκομεία.

Να συστήσει άμεσα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κρίσεων «για να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων», καλούν οι εργαζόμενοι τη Διοίκηση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, η οποία έχει καταλήξει σε ανάλογη εκτίμηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει νόμου που ψήφισε η τωρινή κυβέρνηση δεν μπορεί να καμία αλλαγή στις θέσεις Διοίκησης, χωρίς τη σύσταση των προαναφερόμενων οργάνων.

Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου