Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ

Συνάδελφοι, η διαδρομή μας έχει απομακρυνθεί από αυτή των υποστηρικτών της ΠΟΣΕΥΠ σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει επιστροφή. Συνιστούμε στους ΠΑΑ συναδέλφους να γρηγορούν γιατί ακόμη οι ιατροί του τέως ΙΚΑ δεν ενδιαφέρονται και δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίξουν το ΠΕΔΥ. Το μόνο που θέλουν είναι να καρπωθούν τα οφέλη που προέκυψαν από τον αγώνα μας (μισθό και βαθμό ΕΣΥ) και να βολευτούν και στην παρούσα κατάσταση όπως ήταν βολεμένοι στο ΙΚΑ. Πολλοί εξ αυτών έχουν προ πολλού ξεχάσει τους συναδέλφους που δεν έκαναν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ, όπως θα εγκαταλείψουν στη μοίρα τους και όσους δεν ενταχθούν με τη δεύτερη ευκαιρία. Για το λόγο αυτό επειδή δηλαδή επιχειρούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα η Ομοσπονδία δεν έχει μέλλον. 

Οι ιατροί ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ δεν μπορεί να περιμένουν από την ΠΟΣΕΥΠ τίποτα καλό. Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΥΠ Αττικής Α.Π. 5/2017 12-01-2017 που καλεί τους ιατρούς του ΠΕΔΥ να εκλέξουν Τριμελείς Επιτροπές στις ΜΥ ΠΕΔΥ τους ρωτάμε. Οι ιατροί με δικαστική προστασία θα αναλάβουν ρόλο στις μονάδες για να εκφοβίζουν όπως έκαναν μέχρι τώρα τα συνήθη υποζύγια τους ιατρούς ΠΑΑ; Σας καλούμε να οργανωθείτε στις τάξεις του ΠΑΣΙΠΑΑ και των κατά τόπους συλλόγων ιατρών πλήρους απασχόλησης εκλέγοντας αμιγείς αντιπροσωπείες ΠΑΑ και να ενισχύσετε τον ΠΑΣΙΠΑΑ στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα καθορίσει τις μελλοντικές μας κινήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε ιατρούς με άλλη εργασιακή σχέση να καπηλεύονται τις κατακτήσεις μας όταν η παραμονή τους στο σύστημα έχει ημερομηνία λήξης και συνεχώς το σαμποτάρουν. 

Με αφορμή την Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΠ με Α.Π.326 από 25-01-2017 και θέμα: Δικαστικές προσφυγές ρωτάμε. Γιατί αντί να χαίρονται για τη δικαστική δικαίωση μας προσπαθούν να αμαυρώσουν την επιτυχία που αναβαθμίζει τους ιατρούς του ΠΕΔΥ. Γιατί δεν έκαναν ούτε αυτοί ούτε οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΟΣΕΥΠ οποιαδήποτε νομική ενέργεια για τη διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων των ΠΑΑ Ιατρών. Μήπως οι δικηγόροι της δεν αμείβονται και αυτοί με το σύνηθες 10% επί των διαφορών των μικτών αποδοχών. Μπορούν να εξηγήσουν γιατί επιχειρούν να καθοδηγήσουν τους συναδέλφους σε συνηγόρους εντός του πλαισίου της Ομοσπονδίας που ούτε καν προσπάθησαν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των ιατρών ΠΑΑ. Φαίνεται πως οι επιτυχίες «εκτός του πλαισίου» της Ομοσπονδίας τους θορύβησαν γιατί έκαναν μέχρι τώρα ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν τους ιατρούς ΠΑΑ να κινηθούν και νομικά, διεκδικώντας νόμιμες αμοιβές που ακόμη και σήμερα κάποιες ΥΠΕ αρνούνται να καταβάλουν. Οι συνάδελφοι έχουν και μνήμη και κρίση και κρίνουν τους αυτόκλητους «προστάτες». 

Συνάδελφοι, το Σωματείο μας προστατεύει τα δίκαια του κλάδου και ανθίσταται στην προκλητικότητα και τη λασπολογία του παλιού Συλλόγου. Ας αποφασίσουν εκείνοι με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Όπως πάγια δηλώνουμε δεν μπορείς να τάζεις τα πάντα σε όλους. Οι συνάδελφοι του τέως ΙΚΑ είναι ευπρόσδεκτοι στο νέο θεσμό της ΠΦΥ υπό τη δίκαιη προϋπόθεση της ένταξης με σχέση ΠΑΑ όπως προτείνει και η πολιτική διευθέτηση που επετεύχθη. Είμαστε πλέον στην ευτυχή θέση να εντασσόμαστε με πλήρη μισθολογική και βαθμολογική εξίσωση με τους νοσοκομειακούς συναδέλφους στο ΕΣΥ. Οι προσπάθειες μας έκαναν ευκολότερη και ξεκάθαρη την επιλογή μεταξύ Δημόσιου συστήματος και ιδιωτικού επαγγέλματος. Η ευθύνη της εξαπάτησης σας δεν βαρύνει τον ΠΑΣΙΠΑΑ που αταλάντευτα έχει θέση υπέρ της ΠΑΑ σχέσης και της πλήρους εξίσωσης με τους ιατρούς ΕΣΥ. 

Επειδή μάλιστα οι διεκδικήσεις μας διευρύνονται προτρέπουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να νομοθετήσει και να θέσει σαφείς και δίκαιους όρους λειτουργίας των μονάδων και κέντρων Υγείας ΠΕΔΥ. Μέχρι τότε θεωρούμε ότι όσον αφορά το ωράριο μας πρέπει να ισχύει ότι και για τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Δεν θα δεχθούμε η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας που σχεδιάζεται να γίνει πριν τη διευθέτηση του εργασιακού και την νομοθετική ρύθμιση της υπερωριακής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ και το ΕΣΥ με δίκαιο και ισότιμο τρόπο. Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με το Προεδρείο του ΠΑΣΙΠΑΑ σε περίπτωση παράτυπων ενεργειών και πιέσεων για αλλαγή ωραρίου είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης εάν δεν επιτευχθεί έγκαιρα η πολιτική διευθέτηση του ζητήματος για τους οποίους θα συζητήσουμε στα όργανα του Συλλόγου και με διαφάνεια και πληρότητα στην Τακτική μας Γενική Συνέλευση το Φεβρουάριο. 

Συνάδελφοι γρηγορείτε. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Γυρίστε την πλάτη στους υποκριτές της ΠΟΣΕΥΠ που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και στηρίξτε μαζικά τον ΠΑΣΙΠΑΑ. 

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας 

Παπαλέτσος Γιάννης Γώγου Μαίρη 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 6977237383

2 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΥΠΙ..... ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΣΑΣ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θυμαστε ρε παιδια οταν ξεκιναγε ο ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ? μας κοροιδευαν.ειχαν το κρατος τους συνδικαλιστικους μηχανισμους.πολλοι ΠΑΑ λεγανε δεν θα γινει τιποτα.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΦΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΑΝ ΠΑΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΣ(ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή