Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αποκλειστικό: Έρχεται πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Πόρισμα φωτιά αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας άμεσα για το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).


Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο έλεγχος που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «ράμπο υγείας» του ΣΕΥΥΠ, ολοκληρώνεται σιγά σιγά, ενώ απομένουν λίγες λεπτομέρειες πριν μπει και η τελική σφραγίδα.

Ήδη από τα πρώτα στοιχεία έχει διαφανεί ότι ο έλεγχος στο ΕΚΕΠΥ έχει φθάσει σε βάθος, καθώς εδώ και εβδομάδες οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ κάνουν οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο ξεσκονίζοντας όλα τα έγγραφα του Κέντρου.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας που δημιουργήθηκε προκειμένου εκτός των άλλων να συντονίζει την κίνηση στα νοσοκομεία όλης της χώρας αλλά και να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές που ενημερώθηκαν για τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το πόρισμα θα «καίει» πρόσωπα και πράγματα εντός και… εκτός των τειχών του ΕΚΕΠΥ.

Η περίοδος που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των «ράμπο υγείας» είναι η τριετία 2012 έως και 2014.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, εξετάζονται κονδύλια τα οποία δόθηκαν σε πρόσωπα που δεν τα δικαιούνταν, ενώ ελέγχεται εξονυχιστικά και η ροή χρήματος προς το ΕΚΕΠΥ από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ.
Να σημειωθεί ότι με βάση την ισχύουσα κατάσταση, το ΚΕΕΛΠΝΟ «δανείζει» προσωπικό στο ΕΚΕΠΥ προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί και να καλύπτει βάρδιες.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές σημείωναν στο HealthReport.gr ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει δώσει το πράσινο φως στον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Σταύρο Ευαγγελάτο να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΕΚΕΠΥ.

Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και ιδιαιτέρως στον τομέα της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου