Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κόντρα Πολάκη και με τον τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Κόντρα ακόμη και με τον τέως επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, φαίνεται ότι άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Αφορμή η σύλληψη ενός 30χρονου ο οποίος φέρεται να εξύβριζε και να απειλούσε μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων , τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και την σύζυγο του.
Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος συνελήφθη στην περιοχή της Αττικής, του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα για εξύβριση και απειλή ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Η είδηση της σύλληψης του 30χρονου έγινε γνωστή μετά από σχετική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, ανάρτηση στην οποία εξέφραζε τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Αστυνομία αλλά από την άλλη άφηνε αιχμές εναντίον του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πολάκης στην σελίδα του στο Facebook: «Ενα ευχαριστω προς τους αξιωματικούς της Ασφαλειας Αττικης που το έκαναν…..και να θεωρήσω οτι πρόκειται για απλή σύμπτωση που αυτο συνέβη μετά τις αλλαγές στην ιεραρχία και του ηλεκτρονικού εγκλήματος …..»


Να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μανώλης Σφακιανάκηςαπομακρύνθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των σαρωτικών αλλαγών που έγιναν.

Η ανάρτηση βέβαια του κ.Πολάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον Μανώλη Σφακιανάκη. Με μια αντίστοιχη ανάρτηση, άκρως ειρωνική, απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης

Λέει χαρακτηριστικά ο τέως επικεφαλής αλλά και ουσιαστικά ιδρυτής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπαινισσόμενος ότι δεν ήταν καν το αντικείμενό του η ανεύρεση απειλών μέσω τηλεφωνημάτων αλλά μόνο μέσω του διαδικτύου:

«Quiz..
Η ανακάλυψη ποιου εκ των κάτωθι είναι το πεδίο ενασχόλησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;
Ο Σερ Τίμοθι Τζον Μπέρνερς Λι (Sir Timothy John Berners-Lee, 8 Ιουνίου 1955 είναι ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), διευθυντής της κοινοπραξίας World Wide Web.

Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ (Alexander Graham Bell, 3 Μαρτίου 1847 – 2 Αυγούστου 1922) ήταν διαπρεπής Σκωτσέζος επιστήμονας, εφευρέτης και μηχανικός, ο οποίος θεωρείται ως εφευρέτης του πρώτου πρακτικού τηλεφώνου.
Η απάντηση ας δοθεί σε κάποιους ηλεκτρονικά αναλφάβητους παπαγάλους .!»



Μάλιστα ο κ.Σφακιανάκης για να… ενημερώσει για τη διαφορά των δύο προσώπων, δεν παρέλειψε να αναρτήσει και δύο φωτογραφίες: του δημιουργού του ίντερνετ και του δημιουργού του τηλεφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου