Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΧΕΠΑ: Κλειστά τμήματα λόγω προβλημάτων στις σωληνώσεις από το ψύχος

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας διαλύονται τα πάντα με δυο- τρεις ημέρες κακοκαιρίας… Αλλά είναι από τις λίγες που ένα μεγάλο νοσοκομείο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας αναγκάζεται να αναστείλει την λειτουργία βασικών τμημάτων του όπως είναι το χειρουργικό, λόγω του χιονιά! Ο λόγος για το ΑΧΕΠΑ…

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιες σωληνώσεις έσπασαν από την παγωνιά αφήνοντας χωρίς θέρμανση ολόκληρα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Να υποθέσω ότι είναι εξωτερικές αυτές οι σωληνώσεις και ότι ουδείς στο παρελθόν προέβλεψε ότι κάποτε ίσως σπάσουν από τον χιονιά που χτυπάει σχεδόν κάθε χειμώνα την Θεσσαλονίκη!

Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουν αναβληθεί χειρουργεία, δεν λειτουργεί η αποστείρωση αλλά ούτε και το αιμοδυναμικό εργαστήριο (εκεί που γίνονται οι στεφανιογραφίες και οι αγγειοπλαστικές σε ασθενείς με πρόβλημα στα αγγεία της καρδιάς).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της μάλιστα η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο διοικητής του νοσοκομείου μάλιστα στην τελευταία εφημερία συνεννοήθηκε με το ΕΚΑΒ ώστε να μεταφέρουν τα χειρουργικά και καρδιολογικά περιστατικά στο "Γ. Παπανικολάου" και το "Άγιος Παύλος" ενώ κατάφερε να διατηρήσει ένα χειρουργικό τραπέζι ανοιχτό μόνο για την περίπτωση έκτακτου περιστατικού εντός νοσοκομείου.

Κάπως έτσι, δεν είναι μόνο το αλάτι που ...παγώνει στην πολύπαθη Θεσσαλονίκη, δεν είναι μόνο το αεροδρόμιο της που μόνο κατ΄ευφημισμόν μπορεί να λέγεται "διεθνές" (αρκετές πτήσεις που προορίζονται για αυτό στέλνονται εκτάκτως να προσγειωθούν στην Αθήνα) αλλά και οι σωληνώσεις στα νοσοκομεία είναι προβληματικές.

Μήπως αντί να διατηρεί και να πληρώνει υπαλλήλους για γραφείο στην Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός να βρει κονδύλια να διορθώσει μερικά από τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής; Αυτή η κίνηση και μόνο ίσως του εξασφαλίσει την πρωθυπουργία και στις επόμενες εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου