Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Γράμματα παιδιών ΑμεΑ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Από Μιχάλης Θερμόπουλος - IATROPEDIA

Συγκίνηση για το θάρρος και την δύναμή τους, αλλά και προβληματισμό για την σοβαρότατη… αφορμή που τους δίνουν οι χειρισμοί του υπουργείου Υγείας, προκαλούν δύο μικρά παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θέλησαν να επικοινωνήσουν τις ανησυχίες τους στους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, κ. Ξανθό και κ. Πολάκη.

Και το έκαναν με έναν ξεχωριστό τρόπο. Έγραψαν από ένα γράμμα το καθένα με αποδέκτες τον υπουργό κ. Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Πολάκη. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αυτά τα γράμματα έφτασαν στα χέρια των δύο επικεφαλής του υπουργείου…

Δείτε τα δύο γράμματα από τα παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για να βελτιώσουν τις συνθήκες της δύσκολης ζωής τους:



Η αλλαγή που επήλθε από την 1η Ιανουαρίου στις συμβάσεις των Κέντρων Λόγου και Εργοθεραπείας με το ελληνικό κράτος, έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων από τους γονείς και τους κηδεμόνες των ΑμεΑ.

Στις λογοθεραπείες τα παιδιά, ή τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας μαθαίνουν από το να «μιλάνε» μέχρι και να εκφράζονται ακόμα και χωρίς ομιλία. Στις εργοθεραπείες ο θεραπευόμενος μαθαίνει να «παράγει έργο» όποιο και να είναι αυτό, από το να φάει σωστά με το πιρούνι και το κουτάλι, μέχρι να αυτονομηθεί σε ζητήματα ντυσίματος και προσωπικής υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου