Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

«Ανοχύρωτα» τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές εν μέσω γρίπης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

70 Ασθενείς διασωληνομένοι στους θαλάμους ή στα ράντζα είναι στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Ίδια εικόνα κάθε ημέρα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ!

«Ανοχύρωτα» εμφανίζονται τα δημόσια νοσοκομεία μπροστά στην επέλαση της γρίπης. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία καθημερινά δεκάδες ασθενείς περιμένουν να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ με κίνδυνο τη ζωής τους. Κατά την ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα πλέον καθημερινά 70 άνθρωποι εκλιπαρούν για ένα κρεβάτι εντατικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων «χθες 10-1-2017 στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, την οποία διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ, βρίσκονταν 70 Ασθενείς οι οποίοι παραμένουν διασωληνομένοι στους θαλάμους ή τα ράντζα. Η λίστα αναμονής καθημερινά ανανεώνεται στο ΕΚΑΒ. Πολλοί Ασθενείς που είχαν δηλωθεί την προηγούμενη ημέρα για ΜΕΘ, την επομένη δεν δηλώνονται παρότι δεν εξυπηρετήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Άλλοι παραμένουν στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ πάνω από πέντε ημέρες. Κάθε ημέρα ίδια τραγική εικόνα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Ευθύνες στον Παύλο Πολάκη

Μάλιστα οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη για τις ελλείψεις στα κρεβάτια εντατικής καθώς δεν είχε φροντίσει να λύσει το πρόβλημα παρότι γνώριζε ότι έρχεται κύμα γρίπης. «150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι κλειστές γιατί πέρυσι ο κος Πολάκης ακύρωσε τις 500 προσλήψεις Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού που προορίζονταν για την κάλυψη των ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή η επιλογή του προσωπικού δεν ήταν ελεγχόμενη από τον ίδιο. Εξαιτίας της ακύρωσης του διαγωνισμού χάθηκαν και χάνονται δεκάδες ζωές Ασθενών» ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι!

Σε κλοιό γρίπης

Την ίδια στιγμή η γρίπη στη χώρα μας βρίσκεται στην κορύφωση της. Βάση των στοιχειών της ΠΟΕΔΗΝ«οι Πνευμονολογικές και Παθολογικές κλινικές των Δημοσίων Νοσοκομείων έχουν γεμίσει με ασθενείς που πάσχουν από λοιμώξεις του Αναπνευστικού. Η κατάσταση ‘εχει φτάσει σε τετοιο σημείο που οι διάδρομοι των κλινικών είναι γεμάτοι με Ασθενείς σε ράντζα και επειδή τα ράντζα δεν επαρκούν, οι Ασθενείς νοσηλεύονται στη διασπορά σε άλλες κλινικές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου