Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Αγανάκτηση καρδιολόγων με την ΗΔΙΚΑ


Συνεχίζεται το αλαλούμ με τη φαρμακευτική συμμετοχή των προστατευόμενων μελών των συνταξιούχων που έχουν απολέσει το ΕΚΑΣ, εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης της εφαρμογής e-prescription.

Αν και η Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ μερίμνησε για τους άμεσα ασφαλισμένους μετά τις διαμαρτυρίες που δέχθηκε από τους γιατρούς (εδώ), το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν επικαιροποιήθηκε και για τα προστεταυόμενα μέλη. Κατά συνέπεια, οι γιατροί που συνταγογραφούν αντί να ασχολούνται με την άσκηση της επιστήμης τους υποχρεώνονται σε λογιστικό έλεγχο της ασφαλιστικής ικανότητας των τελευταίων, για να διαπιστώσουν εάν είναι δικαιούχοι της μηδενικής συμμετοχής.

“Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν στείλει αρχείο που να περιλαμβάνει τα προστατευόμενα μέλη ως οφείλουν” εξηγεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, Φώτης Πατσουράκος. Επισημαίνει δε ότι η Ένωση “επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος των μελών της για οποιαδήποτε κλήση ιατρών σε απολογία που αφορά τέτοιου είδους θέματα και καλεί τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου