Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ (Α.Κ.Ι.) ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

M’ ένα πρωτοφανή αμοραλισμό η Ειδική Εισηγητική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει και να ορίσει υπεύθυνο για τον Συντονισμό του Καρδιολογικού Τμήματος του Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας», ενώ ένας εκ των υποψηφίων βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. 

Παρ’ όλον που το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εζήτησε, για λόγους δεοντολογίας, να αναβληθεί για λίγες ημέρες η κρίση, η Ειδική Εισηγητική Επιτροπή αποτελούμενη από πέντε γιατρούς, προχώρησε στη διαδικασία με την οποία απαιτούσε ο ασθενής συνάδελφος μας να καταθέσει βιογραφικό σημείωμα μέσα σε 2 ημέρες από το κρεββάτι του! 

Και αφού ο συνάδελφος ήταν σε πλήρη αδυναμία να το κάνει η επιτροπή άντλησε στοιχεία από τον υπηρεσιακό του φάκελο, ο οποίος προφανώς δεν περιέχει όλα τα στοιχεία, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πρακτικό, από το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!! 

Πρόκειται για καθαρή παράβαση καθήκοντος από την επιτροπή η οποία όχι μόνον δεν κάλεσε τους δυο υποψηφίους σε συνέντευξη όπως ορίζει ο νόμος αλλά τον συκοφαντεί ως ανεπαρκή στο ιατρικό λειτούργημα χωρίς να προκύπτει κάτι τέτοιο είτε από πειθαρχικές ποινές είτε από τις ετήσιες εκθέσεις αξιολογήσεις. Η όλη δε διαδικασία αδικεί κατάφωρα και τον συνάδελφο που κατέλαβε τη θέση διότι άθελά του ενεπλάκη σε μια αδιαφανή και παράνομη διαδικασία. 

Η Α.Κ.Ι. καταγγέλλει στο ιατρικό σώμα αυτή την επικίνδυνη, για τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών, τακτική η οποία ίσως αποτελέσει και προηγούμενο για μελλοντικές κρίσεις. 

Η Α.Κ.Ι. καταγγέλλει την εκκωφαντική σιωπή του δήθεν «αριστερού» προεδρείου της Ε.Ι.Ν.Α., η οποία βγάζει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών. 

Δηλώνει ότι σε Γενική Συνέλευση θα ζητήσει από το σώμα την διαγραφή των πέντε γιατρών της εισηγητικής επιτροπής για αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά. 

Για την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ (Α.Κ.Ι.) ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Α 
Σπύρος Μάρκου, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου