Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Στροφή της κυβέρνησης στην πολιτική φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι διορθώσεις

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλάζει ρώτα η κυβέρνηση στα φάρμακα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ειδικότερα ενώ επρόκειτο να προωθήσει δραστικές αλλαγές στα φάρμακα και ειδικά στην εισαγωγή των νέων καινοτόμων φαρμάκων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι τελικά κάνει κάποιες υποχωρήσεις.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρότι αρχικά επιχειρούσε να επιβάλει νέο πιο αυστηρό σύστημα εισαγωγής των νέων φαρμάκων, τελικά φαίνεται ότι έριξε λίγο νερό στο κρασί του.

Συγκεκριμένα ενώ είχε ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες κάθε νέο φάρμακοτο οποίο επρόκειτο να εισαχθεί στη χώρα μας να έχει ήδη αξιολογηθεί σε άλλες 14 Ευρωπαϊκές χώρες μέσω ειδικών Οργανισμών (ΗΤΑ), τελικά δέχεται οι 14 χώρες να γίνουν 7, ενώ πλέον όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι χώρες μπορούν να είναι και έξι.

Την ίδια ώρα ενώ επρόκειτο να επιβληθεί χαράτσι 25% για την εισαγωγή των νέων φαρμάκων, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και αυτό το ποσοστό να μειωθεί δραστικά ή ακόμη και να καταργηθεί. Διαβάστε ΕΔΩ τις προθέσεις που είχε ο υπουργός Υγείας: «Νέα φάρμακα οριστικά μόνο με χαράτσι 25%! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από τα σχέδια του υπ.Υγείας»

Αλλαγή πολιτικής λόγω κακών σχέσεων

Η αλλαγή της πολιτικής αυτής είναι πιθανό να οφείλεται και στις οριστικά κακές σχέσεις που διατηρούν οι υπουργοί Ξανθός και Πολάκης, όπως υπογραμμίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι δύο άνδρες φέρονται να μη μιλούν καν μεταξύ τους πια, γεγονός που οδηγεί τον καθένα σε διαφορετική πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να παρακάμπτει πλήρως τον Ανδρέα Ξανθό σε διάφορα θέματα πολιτικής Υγείας και να επισκέπτεται κατ’ ευθείαν το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ο μοναδικός από την οδό Αριστοτέλους που έχεις το …ελευθέρας να μιλά για κάθε θέμα χωρίς κανέναν …έλεγχο.
Η μεγάλη κόντρα, λένε πηγές του HealthReport.gr, ξεκίνησε έντονα το τελευταίο διάστημα με την υπόθεση Novartis, οπότε και ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από το Μέγαρο Μαξίμου να μιλά ελευθέρας για την υπόθεση.

Γεγονός που βρήκε αντίθετο τον Ανδρέα Ξανθό.
Όμως ο Παύλος Πολάκης τον…ξεπέρασε αφού προηγουμένως είχε πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο αυτή η κόντρα φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις στη υλοποίηση διαφόρων μέτρων όπως είναι αυτό των φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου