Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Έξαλλη η ΟΕΝΓΕ με την ΕΛΑΣ


Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος νοσηλευόμενων μεταναστών με τις «πλάτες» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι έξαλλοι με την ΕΛΑΣ εξαιτίας κυρίως δύο περιστατικών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Το πρώτο αφορά στη νοσηλεία ενός μετανάστη στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, πριν από δύο εβδομάδες, ο οποίος παρέμεινε φρουρούμενος και με χειροπέδες καθόλη τη διάρκεια της εκεί παραμονής του. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, χαρακτηριστικό της απάνθρωπης και ρατσιστικής συμπεριφοράς της αστυνομίας είναι πως οι χειροπέδες του αφαιρέθηκαν προσωρινά και μόνο μετά την παρέμβαση των θεράποντων ιατρών για να μπορέσει να φάει. Προσφάτως, επίσης, κατά τη νοσηλεία ενός άλλου μετανάστη – απεργού πείνας, η αστυνομία ζήτησε εξηγήσεις από γιατρούς του νοσοκομείου, γεγονός το οποίο σχολιάζεται ως απαράδεκτο.

Η συμπεριφορά της αστυνομίας στρέφεται ενάντια σε ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους προκειμένου να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την έσχατη φτώχεια. Στρέφεται εναντίον ανθρώπων που παγιδεύτηκαν στην απάνθρωπη πολιτική που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας και τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν αγώνα επιβίωσης μέσα στο χιονιά, με πολικές θερμοκρασίες και κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία παρέμβαση στην εκτέλεση των ιατρικών μας καθηκόντων» προειδοποιεί η ΟΕΝΓΕ, επισημαίνοντας ότι μοναδικό κριτήριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών είναι οι ανάγκες των ασθενών τους. Καλεί, επίσης, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ασθενών, τονίζοντας ότι η ανοχή της σε ανάλογο φαινόμενο θα είναι μηδενική.

1 σχόλιο: