Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Απολογισμός ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα και κούφιες υποσχέσεις μέσα από ένα φυλλάδιο



ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της «περήφανης διαπραγμάτευσης» αποφάσισε να κάνει «ταμείο» έπειτα από δύο χρόνια στην εξουσία της χώρας, με το κυβερνών κόμμα να κυκλοφορεί 16σέλιδο φυλλάδιο, και μάλιστα με κεντρικό πολιτικό σύνθημα, «η σελίδα έχει γυρίσει, προχωράμε μαζί».

Πηγή: newsbomb.gr
Είναι, ίσως, η απέλπιδα προσπάθεια ενός σαθρού πολιτικού συστήματος να αποδείξει ότι τα κατάφερε και μάλιστα ότι τα πήγε καλά, τη στιγμή που ως και οι πέτρες ξέρουν πως με τομε το Μνημόνιο σε πλήρη εφαρμογή, οι Έλληνες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ξεκινώντας από τους τομείς και της ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτιά της Ελλάδας στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ με ποσοστό απορρόφησης 100% έναντι 90,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου». Ενώ στη «μάχη» κατά της ανεργίας, «οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το 2016, αυξήθηκαν κατά 31,5% σε σχέση με το 2014».

Όσον αφορά δε, τις συντάξεις, προτάσσεται το πρόσφατο κυβερνητικό μέτρο, της χορήγησης «έκτακτου βοηθήματος 630 εκ. ευρώ για 1.577.442 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ».

Πλούσιος ο... απολογισμός και στους τομείς, «Πολιτικό σύστημα -δημόσια διοίκηση –αυτοδιοίκηση», με κορυφαία ενέργεια, την ψήφιση της απλής αναλογικής «για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας».

Στα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου ξεχωρίζει «η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και η δυνατότητα καταβολής συντάξεων στους αγρότες», ενώ στην πολιτική για τις μεταφορές ξεχωρίζει «η διατήρηση σταθερής τιμής της κάρτας απεριορίστων διαδρομών και παγίωσης του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς».

Μεταξύ πολλών δράσεων και μέτρων στους τομείς της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βρίσκει κανείς και «τη συγκρότηση Εθνικού Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής κατά του ρατσισμού».

Εξάλλου, ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι «διασφαλίζει το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων - πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των ανηλίκων που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας».

Δυστυχώς, από τα παραπάνω, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση έχει «ξεφύγει» τελείως. Προσπαθεί δε, με ένα απίστευτης σύλληψης κείμενο που τα περιγράφει σχεδόν όλα ρόδινα, να δημιουργήσει την εικόνα μιας Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση.

Κάτι δεν πάει καλά, αδέρφια. Ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε... Κι όσο για σανό; Με το τσουβάλι!

Αλήθεια, ποιος τους πιστεύει πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου