Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στην Υγεία! Άγριες πιέσεις για απομάκρυνση στελεχών

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Συνεχίζεται όπως φαίνεται η προσπάθεια απομάκρυνσης στελεχών του τομέα της Υγείας προκειμένου τις υψηλόβαθμες θέσεις να πάρουν τα …δικά μας παιδιά.

Σε σίριαλ εξελίσσεται όπως φαίνεται η διαδικασία αντικατάστασης στελεχών του τομέα της Υγείας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εμφανίζεται αποφασισμένος να «καθαρίσει» και τα τελευταία στελέχη που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με πρόθεση βέβαια να αντικατασταθούν από πρόσωπα που προέρχονται κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάτι που άλλωστε έγινε οριζοντίως και καθέτως σχεδόν σε όλους τους φορείς του τομέα της Υγείας, με πιο ενδεικτική την περίπτωση των Διοικητών των Νοσοκομείων. Αντίστοιχη τακτική ακολουθήθηκε στους μεγάλους Οργανισμούς και σε ότι αφορά σε προϊσταμένους και Διευθυντές Τμημάτων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα της απομάκρυνσης και των τελευταίων στελεχών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτή τη φορά η υπόθεση …εκκαθάρισης αφορά σε επικεφαλής η οποία την τελευταία φορά αρνήθηκε να δώσει την παραίτησή της, παρότι της ζητήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας επίμονα. Η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ, Τζίνα Γεωργιάδου είναι και πάλι στο στόχαστρο. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: “Άρχισαν οι καρατομήσεις στην Υγεία! Ποιος αρνήθηκε να παραιτηθεί”.

Παρότι βέβαια θεωρείται σύνηθες να απομακρύνονται τα στελέχη που έχουν διορισθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, η επικεφαλής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ είχε αρνηθεί να δώσει την παραίτησή της στον Παύλο Πολάκη και είχε επισημάνει ότι η θητεία της λήγει στις αρχές του 2018 καθότι ανανεώθηκε στα τέλη του 2014 (επί ΝΔ) ενώ είχε αναλάβει το 2012 (επί ΠΑΣΟΚ). 

Το ζήτημα βέβαια είναι πως η τακτική της αντικατάστασης των στελεχών του τομέα της Υγείας, έχει ακολουθηθεί σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου συστήματος με διαδικασίες εξπρές και συνέπεια είναι να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι γκρίνιες και αντιδράσεις υπάρχουν τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και σε μεγάλα νοσοκομεία, καθώς τα νέα στελέχη προέρχονται από τις κομματικές τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και συχνά πυκνά εμφανίσουν σημάδια έπαρσης προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δείτε κι ΕΔΩ ενδεικτικά: «ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr οι …εκκαθαρίσεις στελεχών στην Υγεία θα σταματήσουν μόνο εφόσον αντικατασταθούν όλα τα στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μόνο κάποιοι διευθυντές του υπουργείου Υγείας εκκαθαρίστηκαν (εδώ και ένα χρόνο περίπου) σε ένα βράδυ, με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου