Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης. 26 άνθρωποι νεκροί, 144 έχουν νοσηλευθεί στις ΜΕΘ



Health view.gr

Με δραματικούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης στη χώρα μας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 άνθρωποι έχουν καταλήξει από την αρχή της περιόδου της γρίπης λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους και 144 άνθρωποι εκδήλωσαν βαριά γρίπη, εκ των οποίων οι 135 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη. Το γεγονός αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι το σύνηθες για την εποχή» σημειώνεται στην έκθεση της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, η γρίπη έχει οδηγήσει στην Εντατική 86 άνδρες και 49 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 1 έως 98 έτη και μέση ηλικία 67,6 έτη. Τα 128 (94,8%) από τα 135 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, ωστόσο το αντιγριπικό εμβόλιο καταγράφηκε σε 26 κρούσματα (ποσοστό 20,3%).

Άλλοι εννέα άνθρωποι, παρότι βαριά κρούσματα γρίπης με επιπλοκές, δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 5 άνδρες και 4 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 71 έως 95 έτη και μέση ηλικία 84,4 έτη. Από τους 26 καταγεγραμμένους θανάτους λόγω γρίπης, οι 21 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και οι 5 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 16 άνδρες και 10 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 38 έως 92 έτη και μέση ηλικία 73,2 έτη. Τα 25 (96,2%) από τα 26 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη,αλλά εμβολιασμένοι ήταν 5 ασθενείς (20%).

1 σχόλιο:

  1. Πολύ λυπηρή είδηση.

    Από την γρίπη που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να μου πείτε πώς θα απαλλαγούμε?

    Θα μου πεις όμως μην έρθει ο Κυριάκος και το γυρίσουμε σε βρόγχοπνευμονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή