Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

10.000 Προσφυγόπουλα εξαφανισμένα στην Ευρώπη - Καμπάνια σε 8 χώρες της ΕΕ



Η παιδική ψυχή και δη η τρυφερή ψυχή των προσφυγόπουλων αιμορραγεί, καθώς 10.000 παιδάκια στον δρόμο για μία καλύτερη ζωή έχουν εξαφανιστεί. 

Onmed.gr

Συνολικά, περισσότερα από 89.000 ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες-πρόσφυγες ήρθαν στην Ευρώπη το 2015 ενώ μόνο στην Ελλάδα, τα παιδιά αποτελούν σχεδόν το 40% των ανθρώπων σε κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe) και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Χαμόγελο, ανάμεσα στα πολυάριθμα θύματα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη, εντοπίζεται και ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και νέων.

Για να ενημερώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, αλλά και να παροτρύνει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση, η «Missing Children Europe» εγκαινιάζει την εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν».

Η εκστρατεία καλεί το κοινό να αναλάβει δράση, χρησιμοποιώντας το Facebook και να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να σεβαστούν τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών-προσφύγων. Το κοινό θα γνωρίσει πώς μια απλή κοινοποίηση μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό αντίκτυπο σώζοντας τις ζωές αυτών των παιδιών.

Η καμπάνια υλοποιείται σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και την υποστήριξη αρκετών δημοφιλών σελίδων του Facebook.

Οι πολίτες μιας χώρας καλούνται να επισκεφτούν τη σελίδα http://www.mentiontheunmentioned.eu/ και να μοιραστούν μια φωτογραφία και μια ιστορία της επιλογής τους στο Facebook αναφέροντας τον αρμόδιο Υπουργό της κάθε χώρας. 

Να θυμίσουμε, ότι για το μείζον θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο ημερίδα από τους Γιατρούς του Κόσμου, στην διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα για το μεγάλο αυτό θέμα των παιδιών που ξαφνικά βρέθηκαν ορφανά σε μία ξένη χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον τους αλλά και για την ίδια τους την ζωή.

Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος τον Δεκέμβριο στον απολογισμό του, αναφέρθηκε με ζέση στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, κάνοντας έκκληση μάλιστα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να αναλάβουν κάποιου είδους δράση, προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για τα παιδιά αυτά, των οποίων η τύχη τους είναι αβέβαιη και εξαιρετική επικίνδυνη.

1 σχόλιο:

  1. Άραγε πόσοι απο αυτούς που δήλωναν ανήλικοι 16-17 χρόνων ταχα,για να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων των νόμων για ανήλικους ειναι φανατικοί Ισλαμιστες;;;
    Και τωρα εχουν...εξαφανιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή