Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η Οδύσσεια ενός καρδιοπαθούς στα δημόσια νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πέμπτη 1 Δεκέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μια Οδύσσεια φαίνεται ότι πρέπει να περάσει ένας καρδιοπαθής σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο για να μπορέσει να επιβιώσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταγγελίες που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μία μέρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, και την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά με Δελτία Τύπου μέσω των Διοικήσεων των νοσοκομείων. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ μία από τις βασικές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ: «Θάνατος» στα επείγοντα! Τι κατέγραψε έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 61 Νοσοκομεία»

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε μία προς μία τις καταγγελίες για τα …61 νοσοκομείατης χώρας, κάλεσε τους διοικητές να γράψουν αναλυτικά τι συμβαίνει στα επείγοντα των νοσοκομείων που διοικούν. Όπερ και εγένετο.

Εστάλησαν διάφορες ανακοινώσεις από διάφορα νοσοκομεία της χώρας για τη λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με τους διοικητές να υπερασπίζονται τα τμήματα αυτά με τον απαραίτητο στόμφο.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγινε έξαλλοι για τη μη αναπαραγωγή των αμέτρητων αυτώνΔελτίων Τύπου που εστάλησαν στα ΜΜΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ πάντως επανήλθε με προβλήματα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας σχετικά με τα καρδιολογικά τμήματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την προηγούμενη εβδομάδα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άμφισσας αδυνατούσε να κάνει την αιματολογική εξέταση τροπονίνη. «Ως εκ τούτω δεν ήταν δυνατή η εξέταση του εμφράγματος για τους Ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που διακομίζονταν με Ασθενοφόρο ή ιδιωτικά μέσα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου.

Επίσης το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο πολλές ημέρες το μήνα. Στο Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, απέμεινε μόνο ένας καρδιολόγος».

Επειδή δεν ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος, ο ασθενής χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, κάτι που έγινε αλλά χωρίς την απαραίτητη συνοδεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Στο Νοσοκομείο της Λαμίας διεγνώσθη έμφραγμα. Έπαθε ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε. Ευτυχώς η ανακοπή συνέβη στο Νοσοκομείο Λαμίας και όχι στη διαδρομή κατά τη διακομιδή του».

Και η περιπέτεια συνεχίστηκε καθώς στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, παρ’ ότι προβλέπεται στον Οργανισμό, λόγω έλλειψης Μηχανημάτων και προσωπικού. Γι’ αυτό διεκομίσθη με κινητή μονάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για Αιμοδυναμική κάλυψη και ΜΕΘ. Εκ τούτοις χρειάστηκε και νέα διακομιδή στο ΝΙΜΤΣ.

«Ούτε τσουβάλι να ήταν ο Ασθενής. Ευτυχώς είναι τυχερός και ζει. Έκανε πραγματικά τον γύρο του θανάτου. Κινδυνεύουν ή όχι οι εμφραγματίες Ασθενείς;» αναρωτιούνται τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ.

1 σχόλιο:

  1. Η αντιμετωπιση επειγοντων καρδιολογικων ασθενων(δηλαδη των οξεων εμφραγματων)αποτελει ΜΑΚΡΑΝ το Νο 1 προβλημα υγειας στην χωρα μας,καθως αφορα τουλαχιστον 20000 εμφραγματιες το χρονο,οι μισοι απο τους οποιοιυς υφιστανται το εμφραγμα εκτος του χαρτη με αιμοδυναμικη καλυψη,δηλαδη εκτος Αθηνας θεσσαλονικης καιεχουν τριπλασιο κινδυνο θανατου.Το οτι πολεις οπως η Λαμια ,ο Βολος,η Καβαλα,η Σερρες,η Καλαματα , τα Χανια,η Κερκυρα, η Ροδος,η Χαλκιδα και αλλες δεν εχουν αιμοδυναμικο με ΙΑΤΡΟΥΣ αποτελει εθνικη ντροπη.Τα αιτια ειναι πολλα.Το ποιο βασικο ειναι η αγνοια(η γνωση ερχεται οταν χτυπα την πορτα μας,την οικογενεια μας).Ακολουθουν η ανικανοτητα,η διαφθορα και τελικα κακοδαιμονια μας.
    Ο Συγκεκριμενος αρρωστος ηταν βεβαια πολυ τυχερος,αλλα νομιζω οτι ελαβε πολυ ιδιαιτερης προσοχης απο το υπαρχων συστημα,που δεν νομιζω να εχουν ισοτιμη αλλοι ελληνες πολιτες της επαρχιας.Αληθεια τι δουλεια εχει η ΠΟΕΔΥΝ ?
    Υ.Γ:Η Τουρκια εχει αιμοδυναμικη καδιολογικη καλυψη στο 90% της εκτασης της,ακομη και στην μακρινη Ανατολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή