Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Υπουργός Υγείας από Πάτρα:4.000 προσλήψεις αρχές Φλεβάρη στο ΕΣΥ- Mόνιμες προσλήψεις και γιατρών

Επίσκεψη σήμερα στην πόλη στο πλαίσιο περιοδείας στη Δυτική Ελλάδα
thebest.gr

15.26 Στο κλείσιμο της συζήτησης στο ΠΓΝΠ ο υπουργός Υγείας είπε μεταξύ άλλων ότι αρχές Φλεβάρη θα προκύψουν 4.000 νέες θέσεις εργασιας πλην γιατρών 12μηνης διάρκειας με πολύ αξιοπρεπεις αμοιβές. Επίσης πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια προχωράμε και σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών. και πρόσθεσε:

"Tο ερώτημα δεν είναι να υπάρχουν προβλήματα ή υποχρηματοδότηση. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι παρεμβάσεις μας βελτιώνουν σταδιακά την κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας. Σήμερα από όσα μου είπατε κατάλαβα ότι αναγνωρίζεται ότι οι παρεμβάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο το κράτος μας βάζει εμπόδια. Πρέπει να πείσουμε την κοινωνία που είναι ταλαιπωρημένη ότι οι ελάχιστοι πόροι που υπάρχουν θα κατανεμηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι η συνέργεια. Χωρίς αλληλεγγύη και συνέργεια δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Το ανθρώπινο δυναμικό αξιολογεί πολύ θετικά ότι ξανάερχεται μόνιμο προσωπικό. Δεν θα είχαμε καμιά δουλειά να καθόμαστε σε αυτές τις θέσεις αν πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση πάρα τις συνθήκες. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, δεν είμαστε τηλεοπτικοί μαϊντανοί έχουμε δώσει αγώνες τόσα χρόνια. Η περίοδος των απολύσεων και της απορρύθμισης τελείωσε οριστικά. Δεν θα προσφέρουμε πολιτική ασυλία σε κανέναν που έχει σχέση με διαφθορά και εκμετάλλευση. Είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας. Η πλειονότητα των έντιμων εργαζομένων θέλει ακριβώς το ίδιο με εμάς. Σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε και θα επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη".

Τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ο οποίος σε υψηλούς τόνους απαριθμεί στον υπουργό τα προβλήματα του νοσοκομείου κυρίως αυτά της έλλειψης προσωπικού που αποτέλεσμα έχουν την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού. Περιμένουμε κάποιες παρεμβάσεις επιτέλους, τόνισε.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Στο νοσοκομείο του Ρίου βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός.Κατά την ομιλία του ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεόδωρος Πισιμίσης ανέφερε:

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Είχε πάνω από 10 χρόνια να έρθει υπουργός να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Τέλος θα ήθελα να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον δικό μας Γ.Γιαννοπουλο, που είναι ο νέος διευθυντής του υπουργείου Υγειας".

Ο υπουργός στην τοποθέτησή του είπε:

"Η χώρα αγαπητοί συνάδελφοι πάρα τις Κασσάνδρες είναι υγειονομικά ασφαλής. Το δημόσιο σύστημα όχι μόνο δεν κατέρρευσε αλλά ξεπέρασε κάθε κίνδυνο. Αυτό οφείλεται σε εσάς, όχι επειδή είναι καλός ο Υπουργός ή ο Διοικητής της ΥΠΕ. Αυτό που κάναμε την προηγούμενη περίοδο ήταν να εξασφαλίσουμε την αποδοτικότητα των δημοσίων δομών. Κάναμε επιπλέον μια τομή δίνοντας πρόσβαση σε 2.500.000 ανασφαλίστους στην ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε την υγεία στους ιδιώτες. Να τελειώσουμε τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Από το υπουργείο μέχρι τον τελευταίο πολίτη να είμαστε ισότιμοι. Αυτά είπε ο υπουργός στην τοποθέτηση του"/

ΝΕΟΤΕΡΟ "Η τάση συνεχούς υποχρηματοδοτησης αντιστράφηκε. Αύξησαμε τον προυπολογισμο κατά 150 εκατ πέρυσι τον Οκτώβρη με ανακατανομη πόρων από αλλά υπουργεία. Πρόσθεσαμε αλλά τόσα στον προϋπολογισμό του 16. Υπάρχει για πρώτη φορά μια ανοδική τάση. " Για να μιλάμε με νούμερα είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας κατά την παρουσία του στπ ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε και στο πολυώροφο του Αγίου Ανδρέα. "Κυριλε το μαγαζί" είπε σε χαλαρό κλίμα .Χρειαζόμαστε δεσμευτικα χρονοδιάγραμματα για να μην εκτεθουμε πρόσθεσε.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο Υπουργος αυτή τη στιγμή είναι στο Ταχυρυθμο όπου μιλάει σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, στον πρώτο όροφο στην αίθουσα συνεδριάσεων. Σε είκοδι περίπου λεπτά θα αποχωρήσει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά.

11.43 Συζήτηση για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και του ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας, δειξάγεται αυτή την ώρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα παρουσία του Υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού, με τη συμμετοχή γιατρών , εργαζομένων, διοικούντων κλπ.Στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το πολυώροφο κτίριο του Αγίου Ανδρέα.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Υπουργος Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αναπληρωτής Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Βαρδαρός, οι οποίοι συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο με την διοίκηση, τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νοσοκομείου και με τους εργαζόμενους.

Προηγουμενη ενημέρωση 08.52πμ

Στην Πάτρα αναμένεται σήμερα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον Αν. Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για τα θέματα Π.Φ.Υ., κ. Βαρδαρό , ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί στις 10 το πρωί θα βρεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο όπου θα συνομιλήσει με στελέχη της υγείας στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 11 μελη της ΕΙΝΑ θα τον «υποδεχθούν» με ανοιχτή επιστολή για τα αιτήματα του κλάδου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιοχής. Κινητοποιήσεις οργανώνονται εξ αφορμής της επίσκεψης του Υπουργού και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στις 10.00 πμ επίσκεψη στο Γ.Ν. Πατρών («Αγ. Ανδρέας») και ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο με την διοίκηση, τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νοσοκομείου και με τους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά την συζήτηση, επίσκεψη στο 7όροφο κτήριο και ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Στις 12-30 μμ άφιξη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου και ανοιχτή συζήτηση με την διοίκηση, τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Στην συζήτηση αυτή θα πάρουν μέρος και οι φορείς του Γ.Ν. Ανατ. Αχαΐας (αν. διοικήτρια, δ/ντής ιατρικής υπηρεσίας, τριμελής ΕΙΝΑ, σωματείο εργαζομένων).

Στις 5.00 μμ άφιξη στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» και σύσκεψη με τους φορείς (διοίκηση, δ/ντής ιατρικής υπηρεσίας, πρόεδρο επιστ. Συμβουλίου, υπεύθυνους ιατροπαιδαγωγικού κέντρου, τριμελής ΕΙΝΑ και σωματείο εργαζομένων ).

Στις 6.00 μμ άφιξη στη ΜΥ ΠΕΔΥ Αγ. Αλεξίου και συζήτηση με τους επιστημονικά υπευθύνους.

Συνέντευξη τύπου δεν θα δοθεί. Ο Υπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ αμέσως μετά την σύσκεψη στο ΠΓΝΠ , στον χώρο έξω από το αμφιθέατρο".





















1 σχόλιο: