Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Αλλάζουν οι συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι έρχεται με το νέο ΠΕΔΥ

Τρίτη 22 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Το νέο ΠΕΔΥ φέρνει νέες …κουρεμένες συνεργασίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Τι συμφωνήθηκε με την τρόικα

Το βάρος στην ενίσχυση του δημοσίου τομέα της Υγείας συμφώνησε με την τρόικανα ρίξει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Παρότι οι δανειστές είναι υπέρ της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα προς εξοικονόμηση πόρων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των «θεσμών» επιχειρηματολόγησε υπέρ του δημοσίου τομέα ειδικά στη δημιουργία του νέου ΠΕΔΥ, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Η δημιουργία άλλωστε μιας ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,όπου οι ασθενείς θα προσφεύγουν στο πρώτο στάδιο των προβλημάτων υγείας τους, αποτελεί και γενικότερη κατεύθυνση στην Ευρώπη.

Οι δανειστές έδωσαν το πράσινο φως για τη δημιουργία του, το οποίο ούτως ή άλλως είναι στα σκαριά. Από τις αρχές του νέου έτους θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεκινά η δημιουργία του.

Γι αυτό και μετά την συνάντηση με την τρόικα ο υπουργός Υγείας μίλησε για «την ενίσχυση της ικανότητας του δημοσίου τομέα να καλύπτει υγειονομικές ανάγκες και τη συμπληρωματική συνδρομή των ιδιωτών παρόχων».

Γεγονός που σημαίνει όπως προκύπτει και από έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ότι επανασχεδιάζεται πλήρως το θέμα της συνεργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και όλων των άλλων παρόχων.

Σε ότι αφορά στους γιατρούς, οι νέες συμβάσεις που θα δημιουργηθούν το 2017, προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου, θα σχετίζονται πλήρως με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Υγείας, οι νέες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνουν με βάση τις ανάγκες που θα υπάρχουν σε κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Ειδικότερα οι συμβάσεις αναμένεται να «κουμπώσουν» με τα κενά που θα υπάρχουν στις δημόσιες δομές. Γεγονός που σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας κάποιες συμβάσεις με συγκεκριμένες ειδικότητες θα κοπούν και κάποιες άλλες θα αυξηθούν.

Προϋπόθεση βέβαια να έχει αρχίσει να κυλά …νερό στο αυλάκι με το νέο ΠΕΔΥ και να έχουν οργανωθεί οι δομές που σήμερα παρουσιάζουν σοβαρότατες δυσλειτουργίες. Διαβάστε ΕΔΩ κι άλλες λεπτομέρειες: «Αλλάζουν τα πάντα στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αλλαγές και τα μπόνους»

Φθηνές συμβάσεις και με μικρές μονάδες γιατρών

Αξιοσημείωτο είναι πως σε περιοχές όπου δε θα είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών είτε με γιατρούς των δημοσίων δομών (ΠΕΔΥ-ΤΟΜΥ), είτε με συνεργαζόμενους γιατρούς, είναι πιθανό να γίνονται και συνεργασίες/συμβάσεις με μικρές ιδιωτικές μονάδες- σχήματα, που περιλαμβάνουν πολλές ειδικότητες γιατρών, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί γιατροί και ειδικά στην περιφέρεια έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν μικρές συνεργαζόμενες μονάδες προκειμένου να καλύψουν τα κενά σε ειδικότητες με μια πιο συνολική προσέγγιση.

Στις περιπτώσεις πάντως όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε με μικρές μονάδες συνεργαζόμενων γιατρών να γίνει σύμβαση, θα καλούνται ιδιώτες γιατροί ακόμη και με μπόνους να καλύψουν τις ανάγκες. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Έρχεται μπόνους-κίνητρο για να «επιστρέψουν» ιδιώτες γιατροί στον ΕΟΠΥΥ!»

Ωστόσο όλα τα σχέδια για να υλοποιηθούν θα πρέπει πρώτα να οργανωθούν οι νέες μονάδες του ΠΕΔΥ μαζί με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Για τη δημιουργία τους η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βασίζεται και σε Ευρωπαϊκά κονδύλια ειδικά για την αγορά εξοπλισμού.

16 σχόλια:

  1. Αυτά κατάλαβαν από το Υπουργείο στην συνάντησή τους με την Τρόικα???...Πως τους έδωσαν "πράσινο φως" για να ξαναδημιουργήσουν τα ΙΚΑ????...Μάλλον έχουν πρόβλημα αντιληπτικής ικανότητας...Γιατί άλλες πληροφορίες λένε πως οι δανειστές πιέζουν για ΠΛΗΡΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΚΑ, ένταξη των γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία και πέρασμα της ΠΦΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ιδιώτες...Αν δε, κρίνω και από τον προυπολογισμό με τα μειωμένα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ αλλά και του υπουργείου Υγείας, καθώς και από την "αξιοπιστία" που εκπέμπει η Κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα γίνονται, και από το ¨ιστορικό προκομάρα της", το να δημιουργήσει μέσα σε ΕΞΙ μήνες Δημόσια ΠΦΥ μάλλον είναι ακόμα ένας "σανός"...Εδώ οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση το ΕΣΥ που κυριολεκτικά διαλύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά Κρασιά...ΤΟΜΥ και βλακείες με χρηματοδότηση από το ΠΟΥΘΕΝΑ από έναν προυπολογισμό που κόβει επιδόματα, ΕΚΑΣ, συντάξεις, μισθούς και αφορολόγητα...Με αγορά εξοπλισμού από τα Ευρωπαικά κονδύλια λες και τα μηχανήματα θα λειτουργούν από μόνα τους...Ας μην δουλευόμαστε...Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν ΤΟΜΥ και πράσινα άλογα τη στιγμή που ακόμη και τα ΚΥ ουσιαστικά ΔΕΝ λειτουργούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βέβαια η μισθοδοσία των ΤΟΜΥ γιατρών-τροχονόμων, για την "ξεπέτα" εξέταση των γερόντων που θα συρρέουν από τα χαράματα τις 6 το πρωί, θα καλυφθούν από τα 5 Δις του αγωγού του Πούτιν και από τα Ομόλογα πώλησης πετρελαίου και Φυσικού Αερίου που εξορύσσει ο Καμμένος στα Νότια της Κρήτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΒΑΡΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΠΕΤΑ?ΓΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΕΛΑ

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣ Ανώνυμος22 Νοεμβρίου 2016 - 7:30 μ.μ: Ανώνυμε γιατρέ..Από το μήνυμά σου, που είναι γεμάτο από σολοικισμούς και ασυνταξίες, προκύπτει πως είσαι από την Ρουμανία ή την Βουλγαρία ή και το Πακιστάν...Γιατί αυτό που έγραψες ούτε το google translate δεν θα έβγαζε...Άλλη ερμηνεία είναι πως έχεις πολύ μεγάλο ΑΓΧΟΣ να ξανανοίξουν τα ΙΚΑ για να ξαναρχίσει "το πάρτυ" που γίνονταν, εκβιάζοντας τους δύσμοιρους ασθενείς που έπεφταν στην ανάγκη σας...

      Διαγραφή
    3. αρχισαν παλι να εμφανιζονται οι ελληνες γιατραρες.α ρε ξυλο που θελετε!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΦΥΖΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ...ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ ΠΦΥ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΩΝΤΑΙ (ΕΝΑ ΚΑΚΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ" ΙΚΑ) ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΚΟΥΒΑ,Β. ΚΟΡΕΑ, ΕΣΣΔ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ κλπ)...ΜΟΝΟΝ Η ΚΟΥΒΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ...ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ "ΦΡΑΠΕΛΙΑ"...ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. ΚΟΒΕΙ ΤΑ 55ΟΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ[ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΠΕΤΑ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΣΕ 1ΕΩΣ 5 ΗΜΕΡΑΣ] ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΒΑΖΕΙ 5500 ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ 8ωρο-30 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς είσαι το γνωστό "τρολλάκι" του πρώην ΙΚΑ που γράφει μπαρούφες εδωμέσα ...Καταρχάς οι ασθενείς των γιατρών του ΕΟΠΥΥ είναι κατά 1000% ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση και την περίθαλψη στα ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών...Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι 200 επισκέψεις "κλείνονται" (ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ) μέσα στις πρώτες ημέρες.Καμμία σχέση με τον εξευτελισμό των ασθενών για μια εξέταση 10 δευτερολέπτων στα ΙΚΑ αφού στηθούν οι γέροντες και τα μικρά παιδιά στις ουρές απο τις 5 τα χαράματα - και αναγκαστούν το απόγευμα να πάνε στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΙΚΑ να πληρώσουν "μαύρα" 50 ευρα για μια συνταγογράφηση..Και το κόστος του κράτους είναι εξαιρετικά μικρό καθώς στο 2000 που ψευδολογείς (που είναι 1600 ευρώ) ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι ασφ. εισφορές..Τα αναλώσιμα, τα ενοίκια, τα τηλέφωνα-κομπιούτερ κλπ πληρώνονται από τους γιατρούς και ΟΧΙ το κράτος...Επομένως, μέσα στην ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ξέχασες τα εκατομμυρια ευρώ που κερδίζει το κράτος από τα παραπάνω...Αλλά μάλλον ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ να ξαναρχίσει το ΠΑΡΤΥ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΙΚΑ - ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΊ ΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ?ΟΕΟΟ?

      Διαγραφή
  6. Αναμασήματα από τις γνωστές ......μπουρδολογίες του Υπουργείου που θα έκανε ΠΦΥ με τα λεφτά των καναλαρχών (που πέταξαν !) και τα ......ΕΣΠΑ που δεν δίνονται για προσλήψεις .......δημοσίων υπαλλήλων ! Επίσης τι έλεγαν οι ίδιοι οι ......τρόμπες του ΥΠΥΓ ? 200 ΤΟΜΥ θα γίνουν με τις πρώτες .....60 εντός του ......2016 ! Τις είδε κανείς ? Αλλά και αν γίνουν και οι 200 ως το τέλος του 2019 και πάλι με βάση τους δικούς τους υπολογισμούς το ένα τρίτο του αστικού πληθυσμού θα καλύπτουν ! Καλύτερα λοιπόν να γίνουν , θα πω εγώ για να μπορεί και ο κόσμος να κάνει τις συγκρίσεις του με τις ......ολιστικές ΙΚΑτζίδικες ξεπέτες και την εξέταση στα συμβεβλημένα ιατρεία ! Υπέρ μας θα είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΜΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΔΥ ΘΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΝΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ . Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΕΟ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑΤΡΟ. Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΥΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΟΗ Ή Q10 Ή ΧΟΝΔΡΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στονΚΑΛΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΟ,ΤΟΝ ΣΚΕΤΟ ΙΔΙΩΤΗ.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ-ΕΟΠΥΥ(ΠΡΩΗΝ ΙΚΑΤΖΗ ΣΥΧΝΑ)ΧΑΧΑΧΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  8. Το κολπο ειναι οτι με το σχεδιο που εχουν θα πεθανει κοσμος και κοσμακης για να μην πληρωνουν συνταξεις.
    Χαμηλο αιματοκριτη παππου? Σιδηρο μεχρι να φτασουν οι μεταστασεις στο μπαστουνι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε μου έφτιαξες τη διάθεση!!!Καλά να είσαι με το χιούμορ σου.Γιατί μου θύμησες 2 ασθενείς που ειχα δει φέτος (είμαι καρδιολόγος) και έστελνα παραπομπή για έλεγχο αναιμίας στο νοσοκομείο και τους έδιναν σίδηρο.Η μία ασθενής 6 μήνες μετά διεγνώσθη Ca παχεως εντέρου με ηπατικές μεταστάσεις και ο άλλος ασθενής πήγε μερικους μήνες μετά με αποφρακτικό ειλεό από το Ca (7 cm διάμετρο)

      Διαγραφή
  9. ΚΑΘΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΗΜΟΣ.. ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΜΟΡΙΑΛ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑΣ!!ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ !!!ΠΑΣΟΚΟ-ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ.. ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή