Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Πόσες ειδικότητες γιατρών λείπουν και σε ποιες περιοχές;

Τετάρτη 23 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report

Με το κιάλι ψάχνουν να βρουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εξειδικευμένους γιατρούς, που να είναι συμβεβλημένους με τον Οργανισμό!

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου βασικές ειδικότητες σε όλη τη χώρα όπως, παιδίατροι, νεφρολόγοι, οφθαλμίατροι, και άλλες λείπουν παντελώς από τον ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια οι πολίτες να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να «βρουν την υγειά τους».

Βάση των ίδιων στοιχείων, νεφρολόγος δεν υπάρχει σε 44 νομούς, ψυχίατρος σε 30 περιοχές, δερματολόγος σε 37 νομούς της χώρας, γαστρεντερολόγος σε 35 νομούς, παιδίατρος σε 19 νομούς και ωτορινολαρυγγολόγοι σε 25!

Ενδεικτικό των στρεβλώσεων του συστήματος, είναι το γεγονός, ότι ενώ έχουμε από τις μεγαλύτερες αναλογίες γιατρών ασθενών 6.3 και ενώ ο μέσος όρος είναι3.3 και πάλι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς επειδή απουσιάζουν παντελώς από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο λόγος, που οι γιατροί είτε εγκαταλείπουν τον οργανισμό είτε δεν επιθυμούν να συμβεβληθούν είναι οικονομικοί αφού τώρα εξοφλούνται για τον μήνα Μάιο! Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά μια εικόνα πληρωμών: «Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι τώρα μετά την εκκαθάριση! Σε επίσχεση οι γιατροί»

Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα, με τα περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους υπάρχουν μόνο 265 γυναικολόγοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Στη Θεσσαλονίκη μόνο 97 γυναικολόγοι ενώ σε ολόκληρο το Ηράκλειο Κρήτης μόνο ένας.

Την ίδια στιγμή θλιβερή είναι η εικόνα και με τους ενδοκρινολόγους. Στην πρωτεύουσα μόνο 17, εννέα στη Θεσσαλονίκη και κανένας στο Ηράκλειο.

4 σχόλια:

  1. ΕΝΩ ΑΠΟ ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΒΡΟΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ!!ΑΚΟΜΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ!!ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα επιτρεπεται η συνταγρογαφηση και τα παραπεμπτικα μονο στους γιατρους ΕΟΠΥΥ απλουστατο δεν ειναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνταγες παραπεμπτικα μονο γιατροι ΕΟΠΥΥ απλο δεν ειναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνταγες παραπεμπτικα μονο απο γιατρους ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή