Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νέα επίσκεψη Καρόνε στον ΕΟΠΥΥ: Τι είδε ο εκπρόσωπος των δανειστών σε Πεύκη και Ασπρόπυργο



Ο κ. Καρόνε επισκέφθηκε και τη μονάδα του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, όπου λειτουργεί το κυρίως αρχείο των παραστατικών, ενώ είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει πως λειτουργεί ο Οργανισμός στην Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕΔΙ) Ελευσίνας.


Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - Iatronet.gr

Συνεπής με την υπόσχεση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα να επισκεφθεί εκ νέου τον ΕΟΠΥΥ, εμφανίστηκε ο Τζουζέπε Καρόνε (φωτό δεξιά).

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους “θεσμούς” και καλός γνώστης της φαρμακευτικής αγοράς, επισκέφθηκε την Τρίτη τον Οργανισμό, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρό του.

Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε σε πληροφόρηση επί...χάρτου. Ο Σωτήρης Μπερσίμης (φωτό αριστερά) τον συνόδευσε την Πεύκη, όπου λειτουργεί το σύστημα εκκαθάρισης των παραστατικών που καταθέτουν για εξόφληση οι πάροχοι στον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού του εξήγησε την κατάσταση που επικρατούσε πριν, περιγράφοντάς του διά ζώσης τον τρόπο υποδοχής – ταξινόμησης – αρχειοθέτησης των παραστατικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρόνε επισκέφθηκε και τη μονάδα του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, όπου λειτουργεί το κυρίως αρχείο των παραστατικών, ενώ είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει πως λειτουργεί ο Οργανισμός στην Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕΔΙ) Ελευσίνας.

Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για το πώς ελέγχεται ένας τόσο μεγάλος όγκος εργασίας και φυσικά χαρτιού.

Όπως είχε αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ του Iatronet (εδώ), ο Τζουζέπε Καρόνε είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στις 25 Οκτωβρίου και τού είχε εκφράσει τότε την επιθυμία του να επισκεφθεί την κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού.

Αυτό συνέβη στις 14 Νοεμβρίου, όπου ο κ. Μπερσίμης τον είχε ενημερώσει, με τη γνωστή σε όσους επισκέπτονται το γραφείο του παρουσίαση “powerpoint”, για το τι βρήκε και τι κάνει στον ΕΟΠΥΥ.

Είχε, επίσης, ενημερώσει τον Ευρωπαίο τεχνοκράτη σχετικά με τις προτάσεις του για το φάρμακο και τον έλεγχο της δαπάνης.

Επικεφαλής

Ο Τζιουζέπε Καρόνε είναι επικεφαλής της ομάδας της “Κομισιόν” που έχει ως αντικείμενο τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών.

Υπήρξε επικεφαλής της ομάδας που ασχολείται με την αγορά εργασίας και τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας (κοινωνική πολιτική, συντάξεις, περίθαλψη).

Παρέχει συμβουλές πολιτικής σχετικά με τη διαρθρωτική δημοσιονομική πολιτική (μεταρρύθμιση των συστημάτων συνταξιοδότησης και υγειονομικής περίθαλψης) στο πλαίσιο των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής (Πορτογαλία, Ελλάδα).

Είναι ο συγγραφέας πολλών μελετών και της έκθεσης της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής για τα συστήματα Υγείας.

3 σχόλια:

  1. Γι αυτο εγκριθηκαν οι πληρωμες Ιουνιου.Ειναι που θα πληρωνομασταν και τον Οκτωβριο μεσα στο 2016.Τα χει κανονισει ολα ο Βαγγελας με τον Καρονε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μονο που μπορει να διαπιστωσε ο κυριος Καρονε στο ΠΕΔΙ Ελευσινας ειναι ακριβως πως ΔΕΝ λειτουργει το σύστημα!!!!Συγχαρητηρια για το παραδειγμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ,ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ!!ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΕΙ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή