Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Νοσοκομεία: Φεύγουν οι νέοι επικουρικοί- Μένουν οι ηλικιωμένοι μόνιμοι!

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου του ΕΣΥ έχει περιγραφεί με κάθε ακρίβεια από πολλούς γιατρούς και δημοσιογράφους εδώ και μια 7ετία που ξεκίνησε η κρίση και «πάγωσαν» οι προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία. Όταν οι μόνιμα υπηρετούντες γιατροί συμπληρώσουν τα αναγκαία χρόνια για συνταξιοδότηση, τα τμήματα θα υπολειτουργήσουν και τελικά θα βάλουν λουκέτο! Δεν ήθελε «κληρονομικό χάρισμα». Ήθελε απλή λογική. Και τώρα φτάνει σιγά- σιγά αυτή η ώρα που πολλοί γιατροί είναι γύρω στα 60 ή τα 65 και οι μόνοι νέοι στα νοσοκομεία είναι οι λιγοστοί ειδικευόμενοι και οι επικουρικοί που βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από το ΕΣΥ… Στον «Ευαγγελισμό» έχουμε την Δευτέρα νέα κινητοποίηση…

Δείτε τι καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ για το ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" όπου θα λείψουν επικουρικοί γιατροί επειδή λήγει η σύμβασή τους:

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ!!

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ (2013)ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ 14 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ.

ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ - ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ- ΜΟΛΙΣ 8. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕΝΟΥΝ 7 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ 30 - 35 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ , ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΛ.Π.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ü ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!!

ü ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

ü ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ!!!!!

Ø ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Ή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!!

Ø ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ «ΖΗΤΙΑΝΙΑ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ε.Ι.Ν.Α.Π. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

4 σχόλια:

  1. τι εκαναν οι κυβερνησεις από το 1998 που με την καινοτομια των επικουρικων αδειασαν τα νοσοκομεια από τα στελεχη γιατι ετσι αδειασαν τα νοσοκομεια από εμπειρους ιατρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΠΡΟΚΥΡΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ? ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΖΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΑΛΛΟΣΤΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Η ΕΙΝΑΠ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα νοσοκομεία θα πρέπει να υπάρχει ηλικιακή πυραμίδα στους γιατρούς. Πολλοί νέοι , αρκετοί μέσης ηλικίας και λίγοι ηλικιωμένοι. Οι κλινικές και τα τμήματα θα πρέπει να είναι πολυπληθείς ώστε να γίνεται πέραν του κλινικο-εργαστηριακού έργου και μάθημα και μελέτες κλπ. Αρα η μονιμότης στη θέση δεν πρέπει να υπάρχει. Μετά θα έχουμε πάλι σωρεία γερόντων ιατρών να περιμένουν να βγούν στη σύνταξη ...όλοι Διευθυντές !! Πρέπει να υπάρχουν συμβάσεις 5/ετίας.Μετά να γίνεται αξιολόγηση και να ανεβαίνει βαθμίδα ποσοστό των υπαρχόντων ανά βαθμίδα, που θα αναπληρώνονται απο νεοεισερχόμενους. Οι άλλοι που απέτυχαν, να απομακρύνονται και να αναζητούν σε άλλο κατώτερο νοσοκομείο θέση ή να απασχολούνται σε ιδιωτικό επάγγελμα. Η μονιμότης, που δοκιμάστηκε και έφερε πλήθος ανεπιθύμητων επακόλουθων, που κανείς ποτέ δεν αξιολογήθηκε ούτε επιβραβεύτηκε ούτε τιμωρήθηκε , απέτυχε.Τώρα δε τι θα γίνει με το ασφαλιστικό; Θα έχουν 2 ταμεία να πληρώνουν οι, αποφεκτέοι, μόνιμοι,για να πάρουν μετά 1 πενιχρά σύνταξη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επικουρικοί ήταν μιά πονηρή εφεύρεση, που λειτούργησε ένα διάστημα αλλά όπως όλες οι αρπακολατζίδικες εφευρέσεις έφτασε σε σημείο, μετά από χρόνια συνεχών στρεβλώσεων να φρακάρει εντελώς το σύστημα. Στο παρελθόν χρησίμευσε για βόλεμα ημετέρων. Προκήρυσσαν για παράδειγμα θέση αγγειοχειρουργού για το κέντρο υγείας "΄Ανω Ραχούλας" στο μιλητό και αφού την έπαιρνε ο δικός τους έλεγαν μετά, τι χρειάζεται ο αγγειοχειρουργός στο ΚΥ; Ας πάρει απόσπαση στο αντίστοιχο νοσοκομείο. Μετά από ένα ή δύο χρόνια προκήρυσσαν τη θέση αγγειοχειρουργού στο νοσοκομείο και την έπαιρνε ο εν λόγω αγγειχειρουργός διότι είχε περισσότερα μόρια λόγω προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ. Μόλις σταμάτησαν οι διορισμοί σε οργανικές θέσεις, οι θέσεις επικουρικών χρησιμοποιήθηκαν ως προσωρινή λύση μέχρι που τώρα η πατέντα έφαγε τα ψωμιά της! Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή