Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!

Τρίτη 29 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, ώστε να διαλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο ή το δημόσιο σύστημα.

Παράταση βέβαια που αφορά μόνο στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, εξαιτίας της καθυστέρησης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία, όπου και θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, θα δοθεί παράταση στην κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Βέβαια οι αιτήσεις μπορεί να σταλούν με καθυστέρηση από τους γιατρούς, δε σημαίνει όμως ότι θα πάρουν και παράταση ως προς την επιλογή.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς ώρας, δεν προτίθεται να μεταθέσει το χρονικό όριο στο οποίο οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο σύστημα (τέλος του 2017).

Και αυτό διότι με βάση τους σχεδιασμούς για το νέο ΠΕΔΥ αλλά και τις προσλήψεις που θα γίνουν το νέο χρόνο, θα πρέπει οι γιατροί του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στο τέλος του 2017 να έχουν κλείσει οριστικά τα ιατρεία τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Βέβαια όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πιέσεις που ασκούνται στο υπουργείο Υγείας είναι ασφυκτικές ώστε να δοθεί κι άλλη παράταση πριν τα οριστικά λουκέτα στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Ειδικότερα ζητείται παράταση από πολλά στελέχη του ιατρικού κόσμου να δοθεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2018, ώστε τότε να κλείσουν τα ιατρείατους όσοι αποφασίσουν να μείνουν στο ΠΕΔΥ.
Άγνωστο παραμένει τι θα αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Και πάλι γιατροί δύο ταχυτήτων

Στο μεταξύ όμως ακόμη και με την υιοθέτηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, πάλι θα υπάρχουν γιατροί δύο ταχυτήτων καθώς όσοι κέρδισαν στα δικαστήρια και έχουν οργανική θέση θα μπορούν να διατηρήσουν και το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Μπορεί οι γιατροί αυτοί να μην είναι πολλοί, δημιουργείται ωστόσο ξανά ένα σύστημα με γιατρούς διαφορετικών εργασιακών σχέσεων.
Και όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, παρότι αναζητήθηκε νομική λύση για την περίπτωση αυτή, προς στιγμήν δε βρέθηκε από την οδό Αριστοτέλους.

11 σχόλια:

  1. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ .ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΣΕΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ 2- 3 ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ [ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ].ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ, ΝΕΟΙ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσες πολλές σαχλαμάρες πρώτη φορά διαβάζω.
      Κρίμα και είναι (απ'ότι φαίνεται) από συνάδελφο. Νέο κι άβγαλτο χωρίς αμφιβολία.

      Διαγραφή
    2. Τον Λοβερδο να ξεχ----ς φιλε,αυτος εδωσε το δικαιωμα με τους περιβοητους νομους του.

      Διαγραφή
  2. Τοση ξεφτιλα πλεον και περισσευει. Τελικά εμπεδωσα την συμβουλη που θα δωσω στα παιδια μου για την σταθεροτητα και σοβαροτητα του ελληνικου κρατους. Καντε οτι γουσταρεται και ας ειναι καλα τα κοροιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή κ. Ευθυμιάδου οι ταχύτητες ειναι περισσότερες καθώς το Υποργείο έχει προκρίνει και τα "μπλοκάκια" για την κάλυψη λειτουργικών κενών στην ΠΦΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να δωθει παραταση στα λαμογια μεχρι το 3018,ενταξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ,ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ 10(!) ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΧΟΜΠΥ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΛΠ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ.ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΛΕΒΕΙ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΧΟΜΠΥ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ,ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  7. Το χρονικο περιθωριο,εως τελος του 2017,ειναι τεραστιο αν συνυπολογισουμε τα σχεδον τρια χρονια που δουλευει το συστημα με γιατρους2 ταχυτητων,πληρους και αποκλειστικης απασχολησης και μερικης απασχολησης με παραλληλη λειτουργια ιδωτικου ιατρειου.Εμπαιγμος για τους γιατρους πληρους και αποκλειστικης απασχολησης,εμπαιγμος για τους αμιγως ελευθεροεπαγγελματιες και αθεμιτος ανταγωνισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΡΥΒΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΜΙΜΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ Η ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή