Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ψηφιακό “σπίτι” για το πρόγραμμα “Υγεία για Όλους”


Στο διαδικτυακό “αέρα” βρίσκονται πλέον όλες οι πληροφορίες για την πρωτοβουλία “Υγεία για Όλους”, που στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος παρέχει πληροφόρηση για τις δράσεις ΠΦΥ-Πρόνοιας, ενημέρωση για τις πραγματοποιηθείσες και τις επικείμενες ιατρικές παρεμβάσεις, πληροφορίες για τους υποστηρικτές-χορηγούς της πρωτοβουλίας, αλλά και χρήσιμο υλικό για τις ιδιαίτερες ανάγκες των πληθυσμών αναφοράς.

Ήδη, οι εθελοντές του προγράμματος “Υγεία για Όλους” έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιτυχημένων παρεμβάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ επόμενος σταθμός τους είναι η Χαλκίδα στις 26/11.

Η εν λόγω παρέμβαση περιλαμβάνει αναλυτικά τα εξής:

1.Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών, υπό την επιστημονική ευθύνη της Α΄ Παν/κής Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κ. Γ. Χρούσου, καθηγητή Παιδιατρικής – Δ/ντή Παν. Παιδιατρικής Κλινικής Π.Ν.Π ”Αγία Σοφία”.
Συμμετέχουν: Μελάς Γρηγόριος, παιδίατρος, συντονιστής της Παιδιατρικής παρέμβασης και οι παιδίατροι Μαργώνη Δάφνη και Νόνη Μαρία από το Π.Ν.Π΄΄Αγία Σοφία΄΄.

2.Μαιευτική – Γυναικολογική εξέταση : Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap,κατά ΄΄Γ.Παπανικολάου΄΄, υπό την επιστημονική ευθύνη της κ. Σ. Καλανταρίδου, καθηγήτριας Μαιευτικής – Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Παν/κή κλινική Π.Ν. ΄΄Αρεταίειο΄΄.
Συμμετέχουν: Τζούμα Χριστίνα, Χατζιδάκη Βασιλική από το Π.Ν.΄΄Αρεταίειο’’ και Παπαπαναγιώτου Ιωάννης , ειδικευόμενος Μαιευτικής –Γυναικολογίας.

3.Καρδιολογικός Έλεγχος – screening:
Συμμετέχουν οι καρδιολόγοι Γ. Μπακώσης από το Π.Γ.Ν.΄΄Αττικόν΄΄ και Δασκαλόπουλος Νικόλαος από Γ.Ν. Χαλκίδας, με φορητό υπερηχογράφο.

4.Παθολογικός – Ενδοκρινολογικός έλεγχος: Σιμιρτζή Ελευθερία παθολόγος – διαβητολόγος , γενικός ιατρός από το Γ. Ν.Χαλκίδας, Λέκκου Αναστασία, Νοσηλεύτρια.

5. Ορθοπεδικός – Μυοσκελετικός έλεγχος σε παιδιά: Υπό την επιστημονική ευθύνη του Γ.Ν. ΄΄ΚΑΤ΄΄ του τμήματος σκολίωσης και του Δ/ντή της Ιατρικής υπηρεσίας Μαχαιρά Γεωργίου
Συμμετέχει: Γεωργούδης Μιχάλης, ορθοπεδικός τμήματος σπονδυλικής στήλης Γ.Ν.Α. ΄΄ΚΑΤ’’.

6.Υπεύθυνος εμβολίων: Kάμπρας Απόστολος, φαρμακοποιός

7.Γραμματειακή υποστήριξη: Kαρλάφτη Τζίνα, Παπαδοπούλου Ουρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου