Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

“Σοκ” γιατρών που προσλήφθηκαν σε ΜΕΘ – Τι συνέβη που δεν το περίμεναν


Άλλα περίμεναν κι άλλα συνάντησαν οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΕΕΛΠΝΟ για να στελεχώσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Σοκ» έπαθαν όσοι πήραν τον πρώτο τους μισθό, αφού αν και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα αποτελούσε προσόν πρόσληψης στην αρχική προκήρυξη, τελικά έπιασαν στα «χέρια» τους μόλις… 800 ευρώ. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι υπολογίζοντας σε συγκεκριμένες αποδοχές που προβλέπονταν από την προκήρυξη, πολλοί γιατροί άφησαν άλλες θέσεις εργασίας τις οποίες κατείχαν για να προσληφθούν στις ΜΕΘ.

«Είναι απαράδεκτο υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία να αμείβεται με τις αποδοχές πρωτοδιόριστου και μάλιστα για θέσεις υψηλής ευθύνης»τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). Υπογραμμίζει, παράλληλα, τον κίνδυνο να «τιναχθούν στον αέρα» οι προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις ΜΕΘ. «Υπάρχει κίνδυνος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει κύμα παραιτήσεων και να κλείσουν για άλλη μια χρονιά οι κλίνες των ΜΕΘ – όπως είχε γίνει πέρσι κατά την διάρκεια της επιδημίας της γρίπης – με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ καταγγέλλει προχειρότητα εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και ζητά να σταματήσει ο εμπαιγμός του ιατρικού κόσμου.

Δείτε συνημμένα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου