Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο αυξημένος αριθμός των προσφύγων έχει"γονατίσει" τις Δομές Υγείας των νησιών



Health view.gr

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Δομές Υγείας εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των προσφύγων/μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου οι οποίες ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα υποστελέχωσης που επιδεινώθηκαν λόγω του προσφυγικού.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Υγείας με τη συμμετοχή της Διοίκησης του ΕΚΕΠΥ, της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, τηςαν. Διοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω, εκπροσώπων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες ενίσχυσης των Δομών και των υγειονομικών σχηματισμών με το αναγκαίο προσωπικό που μπορεί να διατεθεί είτε μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού αλλά και οι τρόποι αξιοποίησης των προτάσεων των ιατρικών συλλόγων.

Υπενθυμίζεται ότι υλοποιείται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3.2εκ Ευρώ μέσω του Έκτακτου Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της DG HOME το οποίο προέβλεπε την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, ΕΚΑΒ) με 141 συμβασιούχους ποικίλων ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου