Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τι κρύβεται πίσω από τη μεγάλη ληστεία στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ!

Τετάρτη 19 Οκτώβριος 2016

Του Μιχάλη Λαγάνη

Πανάκριβα νοσοκομειακά και αντιρετροΐκά φάρμακα η λεία των πάνοπλων κουκουλοφόρων, οι οποίοι εισέβαλαν τη Δευτέρα το βράδυ στην κεντρική αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, στο Ρέντη.

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από τη μεγάλη ληστείαστην κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ, που σημειώθηκε τη αργά το βράδυ της Δευτέρας έχει δημιουργήσει στις διωκτικές αρχές, το είδος των φαρμάκων που θέλησαν να αρπάξουν οι ληστές. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες του θέματος που πρώτο αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Ληστεία στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ! Πανάκριβα φάρμακα έκαναν «φτερά»»

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος: «Δεν πρόκειται για μια απλή ληστεία. Είμαι βέβαιος ότι σκοπός των κακοποιών ήταν να πουλήσουν τη «λεία τους» στη μαύρη αγορά του φαρμάκου στο εξωτερικό, σε τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες από ότι πωλούνται εδώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών «πρόκειται για την κεντρική αποθήκη του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακευτικά σκευάσματα που εκλάπησαν χορηγούνται μόνο σε νοσοκομεία και αφορούν συγκεκριμένες σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. Δεν διατίθενται στο λιανεμπόριο , αφού πέρα το ότι πρόκειται για ειδικευμένα προϊόντα ητιμή αγοράς τους είναι πολύ υψηλή».

Το χρονικό της μεγάλης ληστείας

Οι τρεις κουκουλοφόροι ένοπλοι ληστές οι οποίοι εισέβαλαν λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ, επί της οδού Πειραιώς στο Ρέντη, είχαν οργανώσει και εκτέλεσαν άψογα το σχέδιο τους.

Αρχικά ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους της εταιρείας Φύλαξης στην είσοδο του κτιρίου και αφού διέρρηξαν την κεντρική πύλη και απενεργοποίησαν το σύστημασυναγερμού, εισέβαλαν στην αποθήκη.

Αδιαφορώντας για το κλειστό σύστημα ασφαλείας με κάμερες που κατέγραψαν «καρέ – καρέ» τις κινήσεις τους, δίχως να χρονοτριβούν κατευθύνθηκαν προς τα ράφιαόπου φυλάσσονται τα πολύ ακριβά νοσοκομειακά φάρμακα για τις χρόνιες και ανίατες παθήσεις, κυρίως αντικαρκινικά και αντιρετροϊκά.

Οι κακοποιοί άδειασαν τις προθήκες, γεμίζοντας τους ταξιδιωτικούς σάκους που είχαν μαζί τους και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ολοκλήρωσαν το «έργο» τους καιέφυγαν ανενόχλητοι, αφού έως ότου προλάβουν να φθάσουν τα πρώτα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, είχαν προλάβει να «γίνουν καπνός» .

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τη ληστεία, μετέβη στην κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ και ο πρόεδρος του Οργανισμού.
Έως και αργά το βράδυ δεν μπορούσε να γίνει ακριβής εκτίμηση της ζημιάς, αφού συνεχιζόταν η καταγραφή.

Εκτιμάται πάντως πως ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ αντίστοιχο είναι και το κόστος των χρημάτων που θα χρειαστεί να καταβάλλει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την αντικατάσταση των φαρμάκων που εκλάπησαν από τους τρεις κακοποιούς, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είναι μέλη διεθνούς σπείρας λαθρεμπόρων.

Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί και παραδέχονται εμμέσως οι αρμόδιοι φορείς, η παράνομη εξαγωγή φαρμάκων είναι η δεύτερη πιο επικερδής«επιχείρηση» στο παρεμπόριο, μετά από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου